De fiecare dată când am fost selecţionat a fost un adevărat privilegiu, dar cred că acum e timpul să ies din scenă”, a spus atacantul revenit în această vară la clubul la care s-a format, Everton, după 13 ani petrecuţi la Manchester United.

Cu 53 de goluri, Rooney e cel mai bun marcator din istoria Angliei şi al doilea cel mai selecţionat jucător (119 prezenţe), după legendarul Peter Shilton (125 de selecţii).

  • Rooney a debutat în tricoul Angliei în februarie 2003, la vârsta de 17 ani.
Anunţul retragerii de la naţională vine la doar câteva zile după ce Rooney a înscris golul 200 în Premier League, în remiza obţinută de Everton cu Manchester City, scor 1-1.

Comunicatul integral emis de Wayne Rooney

„A fost frumos că Gareth Southgate m-a sunat în această săptămână să-mi spună că vrea să revin în lotul Angliei pentru meciurile următoare. Am apreciat asta cu adevărat.

Totuşi, după ce m-am gândit foarte serios, i-am spus lui Gareth că m-am decis să mă retrag definitiv din fotbalul internaţional.

Este o decizie foarte dificilă pe care am discutat-o cu familia mea, cu managerul de la Everton şi cu cei mai apropiaţi mie.

Să joc pentru Anglia a însemnat întotdeauna ceva special. De fiecare dată când am fost selecţionat ca jucător sau căpitan, a fost un adevărat privilegiu şi le mulţumesc tuturor celor care m-au ajutat. Dar cred că e timpul să păşesc în afara scenei.

A fost dificil să plec de la Manchester United, dar ştiu că am luat decizia corectă când am revenit acasă, la Everton. Acum vreau să depun toată energia în a ajuta echipa să aibă succes.

Voi rămâne un pasionat fan al Anglei. Unul din puţinele mele regrete este că nu am făcut parte dintr-o echipa a Angliei care să aibă succes la turneele internaţionale. Sper că jucătorii încântători pe care Gareth îi va aduce vor duce această ambiţie mai departe şi sper că vor avea parte de susţinere.

Într-o zi visul meu va deveni realitate şi abia aştept să fiu acolo ca fan sau în altă calitate".