NKOREAN.RU, o companie rusă care a primit licenţă din partea guvernului nord-coreean, oferă tururi organizate pentru grupuri de până la 10 persoane sau pentru clienţi individuali, "pentru a le arăta turiştilor viaţa cu multiple feţe a celei mai izolate ţări".

Persoanele care vor să ajungă în Coreea de Nord trebuie obligatoriu 'verificate' înainte de excursie şi vor fi mereu însoţite de un ghid, pentru a monitoriza "că turiştii se comportă corespunzător" şi pentru "le asigura securitatea". Fotografierea locurilor strategice şi militare este interzisă, iar discuţiile lungi cu localnicii "nu sunt recomandate".

Coreea de Nord a desfăşurat două teste nucleare şi zeci de teste cu rachete de la începutul anului trecut, amplificând astfel semnificativ tensiunea în Peninsula Coreea şi încălcând rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU. 

Două teste cu rachete balistice intercontinentale efectuate în iulie au atras o nouă serie de sancţiuni dure din partea comunităţii internaţionale. Confruntată cu probleme economice amplificate şi de numeroasele sancţiuni, Phenianul îşi doreşte să dezvolte turismul pentru a mai câştiga bani.

Cel mai scump tur, 15 zile de 'imersiune completă în cultura Coreii de Nord', costă circa 2.000 de dolari şi include vizite la o fermă, la o fabrică de îmbuteliere a apei minerale şi la un templu budist, plimbări montane şi o introducere în bucătăria naţională. În ofertă sunt de asemenea vizite la numeroasele muzee dedicate liderului fondator Kim Ir-sen.

Alte tururi mai ieftine includ posibilitatea de relaxare la plajă, un show aviatic şi chiar un festival al berii.

Nu se ştie însă cât de populare vor fi aceste tururi în rândul ruşilor, care s-au obişnuit deja să viziteze Europa şi să meargă în staţiuni din Turcia şi Thailanda.