7 motive pentru care trebuie să bei apă caldă în fiecare dimineață

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cei mai mulți dintre noi ne începem ziua cu o cană de cafea sau ceai. Atunci când bem apă, o preferăm rece sau la temperatura camerei, însă un pahar cu apă caldă în fiecare dimineață poate avea beneficii necunoscute pentru sănătatea noastră.

Beneficii pe care nu le poți obține și de la un pahar cu apă rece. Iată care sunt acestea!

1. Apa caldă detoxifică organismul
Apa caldă este perfectă pentru detoxifierea organismului tău. Atunci când bei această apă, temperatura corpului tău începe să crească, ceea ce duce la transpirație. Prin transpirație, corpul tău elimină toxinele și se curăță. Pentru rezultate optime, poți adăuga puțină zeamă de lămâie în apă.

2. Previne îmbătrânirea prematură
Un alt motiv pentru care ar trebui să-ți cureți corpul de toxine este pentru că acestea îl fac să îmbătrânească mai repede. Consumul de apă caldă ajută și la repararea celulelor pielii, care sunt responsabile de elasticitatea pielii și sunt afectate de radicalii liberi.

3. Îmbunătățește circulația sângelui
Depozitele de grăsime din organism sunt eliminate odată cu depozitele de acumulări din sistemul nervos, atunci când bei un pahar cu apă caldă. Acest lucru scoate toxinele din organism, iar circulația sanguină este îmbunătățită.

4. Te ajută să scapi de kilogramele în plus
Apa caldă este perfectă pentru un metabolism sănătos, ceea ce poate reprezenta baza unui regim corect de slăbit.
Cel mai ușor lucru prin care poți face asta este să bei un pahar cu apă caldă și zeamă de lămâie dimineața, imediat după trezire. Ca bonus, apa caldă va ajuta și la descompunerea țesutului adipos din corp.

5. Ajută la vindecarea congestiilor nazale și durerilor în gât
Apa caldă este un remediu natural excelent pentru răceli, tuse și dureri în gât. Aceasta dizolvă flegma și ajută la eliminarea acesteia din tractul respirator. Poate fi ajutorul tău de încredere când ai o durere în gât, dar este soluția perfectă și pentru vindecarea congestiilor nazale.

6. Ameliorează crampele menstruale
Apa caldă își face cunoscute efectele și în ceea ce privește diminuarea crampelor menstruale. Căldura apei are un efect calmant și relaxant asupra mușchilor abdominali, care pot face crampele și spasmele să dispară.

7. Accelerează creșterea părului
Un alt beneficiu adus de consumul de apă caldă este creșterea accelerată a părului. În primă fază, apa caldă stimulează activitatea regulată a rădăcinilor, după care promovează creșterea părului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...