07:28:24 19.04.2024
Stiri

Primarul din Peciște care a fost împușcat în cap, TRANSFERAT la Chișinău. Ce șanse de supraviețuire îi dau medicii

Social 12.03.2015 16:06 Vizualizări1853 Autor: Stela Mihailovici
Primarul din Peciște care a fost împușcat în cap, TRANSFERAT la Chișinău. Ce șanse de supraviețuire îi dau medicii antena3.ro
foto simbol


Primarul satului Peciște din raionul Rezina, Tudor Bivol, se află în comă la Spitalul de Urgență din Chișinău, după ce a fost împușcat de un consătean. Alesul local a suferit două intervenții chirurgicale la cap, fiindu-i înlăturate două hematoame, iar medicii sunt rezervați în privința șanselor sale de supraviețuire.

„Prima operație a fost efectuată la spitalul din Rezina, iar aseară a fost transferat la noi cu serviciul Aviasan. Medicii au intervenit chirurgical pentru a-i înlătura încă un hematom. Pacientul se află acum în stare gravă, dar stabilă. Este conectat la aparate și încă nu și-a revenit din comă”, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL Petru Craveț, șeful Serviciului de presă al Spitalului de Urgență din Chișinău.

Amintim că tragedia s-a produs pe 11 martie, la miezul nopții. Primarul din Peciște a aflat că un localnic vânează neautorizat pe un deal din apropierea satului. S-a deplasat la fața locului, împreună cu polițistul de sector, dar nu au văzut pe nimeni. La întoarcere, l-au surprins la poarta propriei gospodării pe presupusul braconier. Când l-au luat la întrebări, acesta a scos arma de vânătoare, pe care o deținea ilegal, și a tras. Polițistul a reușit să se ferească, iar primarul a fost rănit în cap.

„Au fost inițiate două cauze penale: una pentru tentativă de omor și alta pentru amenințare și atentat la viața polițistului. Suspectul a fost arestat pentru 72 de ore. Acesta a refuzat să depună declarații”, afirmă Iurie Leșan, șeful Secției urmărire penală a Inspectoratului de Poliție Rezina.

Suspectul are 30 de ani și a avut anterior mai multe dosare penale pentru furt, escrocherie, huliganism, răpirea unui mijloc de transport și violență în familie. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă cel puțin șapte ani de închisoare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md