Smiley și Holograf vor cânta la Chişinău de Ziua Independenţei. Programul manifestărilor

Interpretul Smiley și trupa Holograf vor cânta la Chişinău de Ziua Independenţei. Guvernul a pregătit pentru ziua de 27 august o serie de evenimente cultural-artistice, prilejuite de împlinirea a 26 de ani de independență a Republicii Moldova.

Sărbătoarea va începe, tradițional, cu depuneri de flori la monumentul lui „Ștefan cel Mare și Sfânt” și la Complexul memorial „Maica Îndurerată”.

În inima capitalei, pe Piața Marii Adunări Naționale, va avea loc un vast program cultural-artistic, susţinut de interpreți de muzică populară, fanfare și ansambluri folclorice, colective de dansuri populare. În scenă vor evolua ansamblurile „Joc”, „Mărțișor”, orchestra „Fluieraș”, orchestra Academiei de Muzică „Big Jazz Orchestra”, orchestra fraților Advahov și alte colective artistice. Concertul se va încheia cu un recital de muzică ușoară al interpreților autohtoni și de peste hotare.

De asemenea, 20 de colective artistice de amatori vor defila într-o paradă a portului popular, prezentând varietatea costumului popular național, iar meșterii populari își vor expune creațiile în cadrul unui târg.

Seara pe scena din PMAN vor urca Dj-ul moldovean Andrew Rayel, dar şi Smiley și Holograf din România.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.