14:03:25 25.04.2024
Stiri

TARIFELE la transportul public din municipiul Chișinău ar putea fi MAJORATE. Direcția generală transport a elaborat un proiect de DECIZIE cu privire la majorarea tarifelor

Social 24.08.2017 17:10 Vizualizări2254 Autor: Ziarul National
TARIFELE la transportul public din municipiul Chișinău ar putea fi MAJORATE. Direcția generală transport a elaborat un proiect de DECIZIE cu privire la majorarea tarifelor


Operatorii economici municipali în domeniul transportului, precum şi cei 15 reprezentanți ai transportatori privaţi care activează în capitală solicită majorarea de urgență a tarifelor pentru călătoria în transportul public.

Potrivit Primăriei capitalei, Direcția generală transport public și căi de comunicație a elaborat un proiect de decizie cu privire la majorarea tarifelor pentru călătoria în transportul public din raza municipiului Chișinău, care a fost înaintat spre examinare Consiliului municipal Chișinău. Totuși, autoritățile municipale nu anunță cu cât ar putea fi majorat prețul unei călătorii.

Astfel, pe parcursul lunii septembrie, Primăria Chişinău va iniţia discuţii publice pe marginea subiectului respectiv, cu invitarea consilierilor municipali, experţilor în domeniu şi reprezentanţilor societăţii civile.

„În cadrul discuţiilor publice vor fi invitaţi, de asemenea, operatorii municipali şi privaţi din domeniul transportului pentru a prezenta situaţia economico-financiară a întreprinderilor şi a argumenta necesitatea aprobării noilor tarife. Abia în urma discuţiilor publice, după ce vom avea punctul de vedere al subdiviziunilor din cadrul administraţiei locale, reieşind din avizele comisiilor de specialitate ale CMC şi, nu în ultimul rând, în dependenţă de consultările cu fracţiunile din cadrul CMC pe marginea acestui subiect, executivul local va decide dacă înaintează spre aprobare noile tarife pentru călătoria în transportul public în raza municipiului Chişinău”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei.

De menţionat că tarifele actuale, o călătorie cu troleibuzul – 2 lei, și, respectiv, o călătorie cu autobuzul – 3 lei, au fost aprobate prin decizia CMC în septembrie 2009, iar tarifele pentru o călătorie cu microbuzul, care este de 3 lei, a fost stabilit prin decizia CMC încă în iulie 2006.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md