Chirtoacă, dispus să meargă la CEDO: „La un moment dat, dosarul va fi plin de ilegalități”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Edilul suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă, este gata să meargă la CEDO, pe cazul înlăturării avocaților său, după ce judecătorul de instrucție și-a declinat competența, iar cazul urmează să fie analizat de instanța de fond.

Chirtoacă afirmă că magistratul s-a temut să ia o decizie privind înlăturarea avocaților săi, astfel cazul urmează a fi analizat de instanţa de fond, iar dacă va fi necesar, acesta anunţă că va merge până la CEDO.

„Mă așteptam, aşa cum s-a întâmpla şi în cazurile precedente. Instanța și-a declinat competența, s-a eschivat să se pronunțe asupra unui lucru elementar, cum este înlăturarea avocaților. Ne vom adresa instanţei de fond, dar cel mai probabil va trebui să mergem la CEDO, deoarece înlăturarea avocaților este o încălcare a unui drept fundamental a oricărei persoane, indiferent că este sau nu vinovată”, a spus Chirtoacă după şedinţa de judecată de astăzi.

Acesta afirmă că „instanţele se tem să ia decizii legale şi în favoarea părții private”. „Stau și mă întreb ce se întâmplă unui om simplu, care nu știe cui să i se adreseze, la care nu vine presa, iar dosarul nu are atâta rezonanță. Dacă se tem să ia atitudine vizazi de înlăturarea avocaților, toate aceste ilegalități se adună. La un moment dat, dosarul va fi plin de ilegalități”, a mai spus Dorin Chirtoacă.

Totodată, edilul suspendat s-a pronunţat nevinovat, spunând că împotriva sa „se caută ceva cu microscopul şi nu se găseşte”. „În 10 ani de primărie mi-au găsit o semnătură pusă pe marginea unei foi, cu privire la luare de cunoștință asupra actului emis, și o pisică luată în braţe. Acestea sunt singureli probe la dosar”, a adăugat Chirtoacă.

La rândul său, procurorul spune că avocații lui Chirtoacă au fost înlăturați pe motiv că ar fi tergiversat procesul de examinare a cauzei și ar fi creat impedimente.

Amintim că, primarul suspendat al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a fost reţinut la 25 mai de procurorii anticorupţie şi CNA în dosarul parcărilor cu plată. Acesta a fost pus oficial sub învinuire și eliberat în arest la domiciliu. Decizia a fost luată de Judecătoria sectorului Buiucani al capitalei, concomitent cu, conferința susținută de liderul PL, Mihai Ghimpu, când acesta a anunțat că formațiunea sa părăsește coaliția de guvernare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...