Preşedintele francez, Emmanuel Macron, prima vizită oficială la Bucureşti. Mesajul postat pe Twitter imediat după aterizare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele Franţei Emmanuel Macron a sosit la Bucureşti unde a fost primit de către preşedintele Klaus Iohannis. Cei doi şefi de stat, însoţiţi de soţiile lor Brigitte Macron şi Carmen Iohannis au ajuns la Palatul Cotroceni, oaspeţii fiind întâmpinaţi cu onoruri militare. Potrivit presei de peste Prut, preşedintele francez a salutat în limba română garda de onoare.

La sosirea la Bucureşti, Emmanuel Macron a postat pe contul său de Twitter un mesaj în care anunţa scopul pentru care a decis să viziteze România. „Am venit la Bucureşti pentru a construi cu Klaus Iohannis o Europă care să protejeze”, a scris preşedintele Franţei pe contul său.

Potrivit unui anunţ al Administraţiei Prezidenţiale române, cei doi şefi de stat vor avea convorbiri tete-a-tete şi în plenul delegaţiilor oficiale, iar de la ora 14.30 vor susţine o conferinţă de presă comună. „Discuţiile care vor avea loc la Palatul Cotroceni se vor concentra pe dezvoltarea şi aprofundarea relaţiei bilaterale de Parteneriat Strategic, precum şi pe principalele subiecte aflate pe agenda europeană, internaţională şi de securitate. La finalul întrevederii cei doi preşedinţi vor susţine o conferinţă de presă comună”, a transmis Administraţia Prezidenţială, în legătură cu această vizită.

În cursul după-amiezii, Emmanuel Macron va vizita Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, iar seara preşedintele Klaus Iohannis va oferi o recepţie în onoarea înaltului oaspete francez.

Prima doamnă a Franţei a venit la întâlnirea de la Cotroceni îmbrăcată într-o rochie neagră, iar pe deasupra a purtat un blazer cu fermoar tot de culoare neagră. În schimb, Carmen Iohannis a purtat o rochie albă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...