09:08:56 20.04.2024
Stiri

Ziua Independenţei la Orhei. Primăria a publicat PROGRAMUL integral al acţiunilor în cadrul cărora Jasmin va cânta în limba română piesa „Romantică”

Social 24.08.2017 13:00 Vizualizări1859 Autor: Ziarul National
Ziua Independenţei la Orhei. Primăria a publicat PROGRAMUL integral al acţiunilor în cadrul cărora Jasmin va cânta în limba română piesa „Romantică”


Primăria municipiului Orhei invită cetăţenii R. Moldova să sărbătorească Ziua Independenței anume la Orhei, acolo unde a fost pregătit un amplu program cultural-artistic. Strada centrală Vasile Lupu va fi decorată cu elemente tradiționale într-un stil unic sărbătorii Zilei Independenței „Casa Mare”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei.

Programul evenimentului:

9.00 – Deschiderea Târgului Meșterilor Populari, expoziții și masterclass-uri gratuite pentru copii.

10.00 – Inaugurarea sărbătorii (str. Vasile LUPU)

10.30 – Parada Națională.

Conducerea Primăriei Orhei împreună cu oaspeții de onoare, cavaleria, Garda Populară, veteranii războiului de pe Nistru, colaboratori de poliție și ai Departamentului Situații Excepționale, dansatori, ansambluri artistice, acompaniați de orchestră vor porni în coloană de pe strada Vasile LUPU.

Oaspeții prezenți la Parada Națională de la Orhei vor fi întâmpinați cu vin și busuioc, simboluri ale culturii naționale R. Moldova.

Cei prezenți la Parada Națională vor defila pe strada Vasile Lupu decorată în stil național de „Casa Mare” și vor purta pancarte – Orhei Inima Moldovei, Moldova –Patria MEA!

11.00 – Depuneri de flori la Monumentul Vasile Lupu. Aici, în fața monumentului va fi un adevărat spectacol cu muzică clasică cu evoluarea Orchestrei Naționale simfonică a Companiei „Teleradio - Moldova”, dirijor Gheorghe Mustea.

Tot aici, va fi rostit mesajul de felicitare a Primarului Ilan Șor.

Spectacolul de inaugurare va culmina cu apariţia unor actori, îmbrăcați în haine cu simbolul tricolorului, de pe acoperișul clădirii Consiliului Raional Orhei. De la înălțime, actorii vor prezenta un spectacol inedit. (Spectacolul de inaugurare este montat de regizorul Lidia Panfil).

12.00 – Pe scena instalată în Piața Vasile Lupu vor evolua ansambluri folclorice.

13.00 – În premieră, va avea loc un show aviatic de excepție cu avioane tricolore. Cei mai buni piloți din România vor survola deasupra Orheiului și vor surprinde spectatorii cu acrobații aeriene uluitoare și demonstrații de elită. Spectacolul va putea fi urmărit din Piața Vasile Lupu.

13.30 – Toți cei prezenți vor fi serviți gratuit cu cârnăciori

15.00 – Lacul Orhei, recent renovat, va fi și el transformat într-un centru de atracții sportive. Pentru iubitorii de adrenalină vor fi desfăşurate demonstraţii şi competiţii de Windsurfing, precum și alte competiții sportive.

17.00 - Parcul Ivanos din Orhei se va transforma într-un adevărat podium de defilare. Cei prezenți vor avea posibilitatea să admire o prezentare de modă și creațiile vestimentare ale designerilor autohtoni.

19.00 – 23.00

Concert grandios cu evoluția artiștilor:

Iuliana Beregoi

Trupa „Dulce Band”

Ian Raiburg

Vitalie Dani

Formația „Catharsis”

Ionel Istrati

Igor Himici

Jasmin

Trupa Carla's Dreams

22.00 – Show spectaculos cu focuri de artificii.

Primăria Orhei precizează că în cadrul concertului primarul Ilan Șor va transmite un mesaj de felicitare celor prezenți la eveniment. De asemenea, în premieră, interpreta Jasmin va cânta în limba română legendara piesă „Romantică”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md