„Poliţiştii de frontieră au intrat în posesia unei informaţii că o locuitoare a satului Puhoi, raionul Ialoveni, şi copilul acesteia, prin constrângere fizică şi psihică, sunt exploataţi prin muncă. Pe acest caz a fost sesizată şi Procuratura din Căuşeni, fiind deschisă o anchetă de urmărire penală. Astfel, un grup infracţional, profitând de statutul acestora, au impus să muncească în folosul lor la o stână de oi, pe care o deţineau”, se arată într-un comunicat.

Minorul de 13 ani a fost maltratat şi impus să muncească pe parcursul anilor 2009 – 2010, ulterior i-a reuşit să fugă, se arată în anchetă.

În prezent, stăpânii stânei de oi figurează şi în cel de-al doilea dosar penal, pornit în temeiul art.206 CP al RM – trafic de copii. Dacă va fi dovedită vinovăţia, suspecţii riscă pedeapsă cu închisoarea de la 10 la 12 ani.

Poliţiştii de frontieră din Direcţia regional EST anunţă că documentează un caz similar descoperit în satul Tocuz, raionul Căuşeni. Potrivit informaţiilor, stăpânii unei gospodării ţărăneşti sunt cercetaţi pentru trafic de persoane, în scop de exploatare prin muncă.

„Din primăvara anului 2015 până în toamna lui 2016, doi bărbaţi de 38 şi 40 de ani, ambii din raionul Căuşeni, au fost ţinuţi şi impuşi să muncească, contra voinţei, la stâna de oi din localitatea Tocuz”, relatează poliţiştii de frontieră.