00:02:56 26.04.2024
Stiri

Timofti REGRETĂ că nu l-a desemnat PREMIER pe Vlad Plahotniuc? „Cred că, dacă domnul Plahotniuc era premier, era mult mai bine”

Politică 24.08.2017 12:00 Vizualizări5229 Autor: Ziarul National
Timofti REGRETĂ că nu l-a desemnat PREMIER pe Vlad Plahotniuc? „Cred că, dacă domnul Plahotniuc era premier, era mult mai bine” tribuna.md


Fostul președinte Nicolae Timofti ar regreta faptul că la începutul anului 2016 nu l-a desemnat în calitate de prim-ministru pe Vlad Plahotniuc. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele de onoare al Partidului Democrat (PD), Dumitru Diacov, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

„Am înțeles că fostului președinte Nicolae Timofti îi pare rău că nu l-a desemnat pe Vlad Plahotniuc în funcția de prim-ministru. Eu cred că dacă domnul Plahotniuc era în funcția de premier atunci era cu mult mai ușor pentru dumnealui și pentru noi toți”, a menționat Diacov.

Potrivit președintelui de onoare al PD, actualmente nu se pune problema ca Plahotniuc să preia funcția de prim-ministru după reforma Guvernului, dar e firesc ca liderul partidului de guvernământ să fie în fruntea Executivului.

Citește și: Nicolae Timofti a RESPINS candidatura lui Plahotniuc la funcția de premier

„Nu are importanță că PD a venit în parlament cu 19 mandate. Deputații au libertatea să meargă în alte fracțiuni. Deputații doresc să se manifeste și din acest motiv au venit în PD”, a spus sursa citată.

Citește și: Timofti cere majorității să își RECONFIRME votul pro-Plahotniuc, până la 21.00

În același context, Dumitru Diacov crede că era mult mai bine pentru R. Moldova dacă în funcția de premier era Plahotniuc și în cea de președinte Igor Dodon. „Lucrurile aveau să fie mult mai explicite. Eu cred că Vlad Plahotniuc are atâta energie care putea fi focalizată în acțiunile Guvernului. Până la urmă de calitatea guvernării răspunde PD și domnul Plahotniuc. Cetățenii urmează să decidă. Dacă am guvernat bine ne mai dau patru ani, iar dacă rău – la revedere”, a conchis democratul.

Amintim că ex-președintele Timofti a respins candidatura lui Vlad Plahotniuc pentru funcția de premier, chiar dacă acesta a prezentat semnăturile a peste 50 de deputați care doreau acest lucru la acel moment.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md