(video) Noutăți, proiecte și imagini exclusive de pe platourile de filmare. KinoPOP – prima emisiune cinematografică online

21032888_260753767746484_6851569263287545939_n

O echipă de tineri cineaști de la Youbesc Creative Institute și „Asociația Consumatorilor de Artă” a lansat proiectul KinoPOP – o emisiune bilunară despre industria cinematografică din Moldova. Primul episod al emisiunii este prezentat de Virgiliu Mărgineanu, directorul OWH Studio, și prezintă în câteva minute povestea din spatele reflectoarelor a primului hackthon de film din Moldova, impresiile cineaștilor față de finanțarea acordată de stat în acest an, dar și o recenzie a unui film străin difuzat și la noi.

Filme, platouri de filmări, festivaluri, traininguri, proiecte, noutăți legislative, experți din străinătate, hituri mondiale și multe altele vor fi ținta atenției echipei KinoPOP, spun inițiatorii, care-și propun să aducă în vizor schimbările din lumea cinematografiei. „A venit timpul să facem cinematografia noastră cunoscută celor de acasă precum și întregii lumi”, spun ei.

În primul episod al emisiunii KinoPOP puteți urmări materiale exclusive cu rezultatele primului concurs de finanțare a proiectelor cinematografice, imagini deosebite de noapte de pe platoul de filmare al unui scurtmetraj, și un interviu exclusiv cu un regizor și producător austriac, venit să filmeze în Moldova. Mai mult, emisiunea vă va bucura cu un reportaj despre 48h Moldovan Film Challenge, competiția în care mai multe echipe au făcut scurtmetraje în 48 de ore și un material fascinant despre noul film marca Luc Besson, „Valerian și orașul celor o mie de planete”.

O caracteristică neobișnuită a emisiunii este faptul că fiecare episod va fi prezentat de câte o personalitate din lumea cinematografică autohtonă sau chiar străină, fie regizor, actor, producător, fie alți specialiști. Pentru primul episod a fost invitat Virgiliu Mărgineanu, producător, fondatorul OWH Studio, președintele Uniunii Cineaștilor, fondatorul și organizatorul festivalului de film documentar „Cronograf”.

Echipa KinoPOP intenționează să posteze emisiunea bilunar. Urmăriți mai jos primul episod. Dacă am reușit să vă intrigăm, susțineți echipa cu un like pe pagina sa de Facebook. De asemenea, îi puteți urmări activitatea și pe pagina web oficială a emisiunii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente