04:34:56 18.04.2024
Stiri

Poliția din R. Moldova acuză că Renato Usatîi ar transmite bani cu trenul în R. Moldova, destinați killerului Vitalie Proca, întemnițat în România

Social 24.08.2017 10:20 Vizualizări2603 Autor: Ziarul National


Organele de drept din R. Moldova anunță că au reținut, pe 19 august curent, trei persoane care ar fi adus zeci de mii de euro cu trenul, banii fiind transmiși de liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, aflat la Moscova.

Potrivit poliției, banii erau transmiși la rugămintea killerului Vitalie Proca, întemnițat acum în România pentru tentativa de asasinat la adresa lui Gherman Gorbunțov, dar erau destinați pentru eliberarea unui deținut din R. Moldova.

Cel mai probabil, este vorba de David Davitean, fostul cumnat al lui Proca, fiindcă unul dintre reținuți a povestit că i-a transmis anterior bani Venerei, mama lui Davitean.

„Ca rezultat al efectuării măsurilor speciale de investigație și al perchezițiilor, a fost ridicată suma de 10 mii euro de la unul dintre suspecții reținuți. Acesta a recunoscut că banii au fost transmiși prin intermediul trenului, din or. Moscova, Federația Rusă, de la Renato Usatîi pentru Vitalie Proca. Bănuitul a mai recunoscut și faptul transmiterii anterioare a sumei de 1 600 de dolari unei femei pe nume Venera, cu care s-ar fi întâlnit în apropierea bisericii armenești din strada Valea Trandafirilor. Concomitent, a fost efectuată percheziție în celula unui deținut din penitenciarul or. Soroca, care ar fi avut un rol de intermediar. Probele acumulate indică faptul că Renato Usatîi urma să-i transmită lui Vitalie Proca, un ajutor financiar, în sumă de 12 mii de dolari, pentru eliberarea unui deținut din penitenciarul din Republica Moldova”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției.

Poliția susține că banii nu erau declarați la frontieră, iar Usatîi ar fi telefonat mai multe persoane pentru a se implica în transportarea banilor cu trenul din Federația Rusă în Moldova. Cei 10 mii de euro, descoperiți de oamenii legii ar fi fost primiți la Gara din Moscova de la o persoană deocamdată neidentificată și au ajuns în Moldova prin intermediul unui însoțitor de vagon de pe ruta Moscova-Chișinău, „acțiuni care au fost coordonate telefonic de către Vitalie Proca”.

„Au fost reținute trei persoane, care au dat declarații și au confirmat circumstanțele cazului. De asemenea, procurorii PCCOCS și organul constatator posedă mai multe interceptări telefonice, dar și copii ale discuțiilor pe aplicația Viber ce se aflau în telefoanele ridicate de la cei implicați”, mai afirmă IGP.

Renato Usatîi nu a comentat deocamdată acuzațiile poliției din R. Moldova


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md