icon

Premierul Pavel Filip, despre lupta cu birocraţia: Nu necesită investiţii suplimentare, ci o altă atitudine

23-08-2017 16:20
3,559

În debutul şedinţei de astăzi, Prim-ministrul Pavel Filip a făcut precizări referitoare la percheziţiile din cadrul Ministerului Educației și cel al Justiției, specificând că a sesizat personal organele de drept după ce a văzut cozi la ministerele respective. „Cu părere de rău, constat, şi pentru asta trebuie să ne cerem scuze în faţa cetăţenilor noştri, că există bariere birocratice create artificial de către unii funcţionari”, a menţionat Pavel Filip.

 

Conform spuselor Premierului, schema folosită la biroul care se ocupă de autentificarea diplomelor de studii era una defectuoasă, şi anume, se lucra de doua ori pe săptămână şi două ore se eliberau actele, astfel creându-se cozi. Această situaţie a favorizat aplicarea schemei în care au fost implicaţi intermediari şi funcţionari publici care pretindeau și primeau mită în schimbul urgentării perfectării diplomelor de studii.

 

„Astfel de fenomene se mai înregistrează la instituţiile care prestează servicii cetăţenilor, funcţionarii impun bariere pentru a scoate bani din buzunarele celor care doresc să urgenteze serviciile”, a spus Pavel Filip.

 

În context, Premierul a cerut organelor competente să ancheteze cazul, iar vinovaţii să fie pedepsiţi, subliniind că aceeași poziție o va avea ori de câte ori va afla despre nereguli și ilegalități în funcționarea instituțiilor statului.

 

„Să fie un semnal pentru toţi ceilalţi, pentru instituţiile care oferă servicii. Or, să nu uităm că trebuie să oferim servicii calitative cetăţenilor. Nu mă voi opri personal şi vă îndemn şi pe voi, colegi, să luptăm cu aceste bariere care pot fi eliminate. Asta nu necesită investiţii suplimentare, ci o altă atitudine”, a subliniat Prim-ministrul Pavel Filip.

 

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30