Banca Mondială acordă o finanțare de 20 de milioane de dolari pentru modernizarea serviciilor guvernamentale

bank
Foto: deschide.md

Cetățenii Moldovei vor accesa servicii administrative guvernamentale mai eficiente și de o calitate sporită datorită unei finanțări de 20 de milioane de dolari SUA pentru proiectul Modernizarea serviciilor guvernamentale, care a fost aprobat astăzi de Consiliul directorilor executivi al Băncii Mondiale.  

„Proiectul Modernizarea serviciilor guvernamentale va îmbunătăți calitatea și accesul la serviciile publice”, a declarat Anna Akhalkatsi, director pentru Moldova, Banca Mondială. „Credem că acest proiect va soluționa, de asemenea, problemele de guvernanță și va contribui la creșterea nivelului de încredere al populației în instituțiile publice.”

Agențiile guvernamentale și ministerele de resort vor beneficia, de asemenea, de asistență tehnică pentru reingineria și digitizarea serviciilor, precum și pentru conformitatea capacităților instituționale. Cetățenii și afacerile locale vor obține beneficii directe, dedicând mai puțin timp, eforturi și resurse în accesarea serviciilor guvernamentale esențiale.

Potrivit Băncii Mondiale, proiectul corespunde priorităților de reducere a sărăciei și promovare a prosperității partajate în Moldova, identificate în Diagnosticul sistematic de țară din 2016 al Băncii Mondiale, și obiectivelor Strategiei de reformă a administrației publice în Moldova pentru perioada 2016-2020.

De la momentul aderării Republicii Moldova la Banca Mondială în 1992, peste un miliard de dolari SUA a fost alocat pentru aproximativ 60 de operațiuni în țară. În prezent, portofoliul Băncii Mondiale include nouă proiecte active, suma totală a angajamentelor constituind 358,5 milioane de dolari SUA.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente