17:31:04 25.04.2024
Stiri

Banca Mondială anunță încă 20 de milioane de dolari pentru R. Moldova: Vor fi cheltuite pentru îmbunătățirea serviciilor guvernamentale

Economie 23.08.2017 11:00 Vizualizări1518 Autor: Ziarul National
Banca Mondială anunță încă 20 de milioane de dolari pentru R. Moldova: Vor fi cheltuite pentru îmbunătățirea serviciilor guvernamentale


Consiliul directorilor executivi al Băncii Mondiale a aprobat, ieri, decizia de a acorda R. Moldova încă 20 de milioane de dolari pentru proiectul „Modernizarea serviciilor guvernamentale” menit să eficientizeze serviciile administrative prestate populației.

Agențiile guvernamentale și ministerele din R. Moldova vor beneficia, în cadrul acestui proiect, de asistență tehnică pentru reingineria și digitizarea serviciilor, precum și pentru conformitatea capacităților instituționale. Cetățenii și afacerile locale vor obține beneficii directe, dedicând mai puțin timp, eforturi și resurse în accesarea serviciilor guvernamentale esențiale.

Banca Mondială susține, într-un comunicat de presă, că accesul limitat la serviciile guvernamentale a contribuit la excluziune socială a multor persoane din R. Moldova, la mai puține oportunități și un nivel de viață redus, în special în localitățile rurale și izolate. Pentru a face față acestor provocări, Guvernul, cu suportul Băncii Mondiale, intenționează să modernizeze serviciile sale administrative și să ofere un model de prestare a serviciilor cu accent sporit pe cetățeni.

„Proiectul „Modernizarea serviciilor guvernamentale” va îmbunătăți calitatea și accesul la serviciile publice. Credem că acest proiect va soluționa, de asemenea, problemele de guvernanță și va contribui la creșterea nivelului de încredere al populației în instituțiile publice”, s-a arătat convinsă Anna Akhalkatsi, director pentru R. Moldova la Banca Mondială.

Proiectul corespunde priorităților de reducere a sărăciei și promovare a prosperității partajate în R. Moldova, identificate în Diagnosticul sistematic de țară din 2016 al Băncii Mondiale și obiectivelor Strategiei de reformă a administrației publice în R. Moldova pentru perioada 2016-2020.

De la momentul aderării Republicii Moldova la Banca Mondială în 1992, peste un miliard de dolari a fost alocat pentru aproximativ 60 de proiecte de sprijin pentru reforma cadrului de reglementare și dezvoltarea afacerilor, administrarea fiscală, educația, drumurile, asistența medicală, agricultura, adaptarea la schimbările climatice și altele.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md