ANOF: Numărul șomerilor s-a redus cu cinci mii

Numărul șomerilor este în scădere. De la începutul anului, numărul persoanelor în căutarea unui loc de muncă s-a redus cu aproape cinci mii. Astfel, dacă în ianuarie, la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de muncă erau înregistrați în jur de 27 de mii de șomeri, la data de 25 iulie, erau la evidența deja puțin peste 22 de mii de oameni.

Fiecare al cincilea moldovean aflat în căutarea unui loc de muncă are între 16 și 29 de ani. Iar majoritatea șomerilor provin din sate. Cele mai recente date ale Agenției Naționale pentru Ocuparea forței de Muncă arată că, în prezent, sunt disponibile peste 9,9 mii de locuri de muncă în toată țara. Dintre acestea, 21 la sută sunt pentru persoane cu studii superioare și medii de specialitate.

Cele mai multe oferte de angajare sunt disponibile în Chișinău, Bălți și Florești – 3312, 1119 și, respectiv, 518 locuri de muncă vacante. La polul opus sunt Drochia, Cantemir și Edineț – 40, 37 și, respectiv, 32 de locuri de muncă vacante.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.