(doc) DeVin & DeGust – sărbătoarea aromelor și tradițiilor la Vatra. Iată care este programul evenimentului

KV_PRW (6)

Pe 26 august 2017, la Complexul Etno-Cultural VATRA (șos. Chișinău-Ungheni, km 32) va avea loc primul eveniment care celebrează Vinul Moldovei asortat cu bucate tradiționale și cultura specifice fiecărei regiuni cu Indicație Geografică Protejată (IGP) din țara noastră – Festivalul „DeVin & DeGust”. Organizatorii au publicat agenda evenimentului.

La festival vor fi prezente 21 de companii vitivincole, mai mult de 27 de producători de carne, pește și brânzeturi și peste 20 de companii producătoare de fructe, pomușoare, miere și fructe uscate.

Evenimentul este centrat pe cele patru regiuni vitivinicole IGP ale Moldovei, pentru care în cadrul complexului va fi rezervată câte o zonă cu tematică specială:

# Regiunea IGP „Codru” – vin și carne,

# Regiunea IGP „Ștefan Vodă” – vin și pește,

# Regiunea IGP „Valul lui Traian” – vin și brânzeturi,

# Regiunea IGP „Divin” – cocktail-uri pe bază de divin și ciocolată.

Festivalul „DeVin&DeGust” este organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului, Uniunile Viti-Vinicole cu IGP „Codru”, „Ștefan VodăValul lui Traian și Asociația Producătorilor de Brandy și Divin, cu suportul Proiectului USAID Agricultură Performantă în Moldova (APM), al Proiectului de Competivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Sudiei și cu susținerea partenerilor: Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Scopul evenimentului este de a pune în valoare potențialul oeno-gastronomic al regiunilor cu Indicație Geografică Protejată, sporind notorietatea brandului de țară Vinul Moldovei și a vinurilor de calitate cu IGP.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente