16:35:45 16.04.2024
Stiri

LOVITURA de patru MILIOANE de lei, dată unei instituții publice, pedepsită cu numai câteva zeci de mii de lei: Sentință pentru un viceministru democrat

Anticorupție 23.08.2017 10:00 Vizualizări2275 Autor: Ziarul National
LOVITURA de patru MILIOANE de lei, dată unei instituții publice, pedepsită cu numai câteva zeci de mii de lei: Sentință pentru un viceministru democrat ZdG


Fostul viceministru al Economiei, Valeriu Triboi, cu un venit de peste 60 de mii de lei pe lună când lucra la minister, a fost condamnat să plătească o amendă de numai 37 500 de lei pentru faptul că a procurat, prin intermediari, de la SA „Moldtelecom” o clădire și a impus întreprinderea „Furnizarea Energiei Electrice Nord” să o ia în locațiune și s-o repare cu 4 000 000 de lei, bani publici.

Prin aceeași sentință, dictată la începutul acestei săptămâni de judecătorul Serghei Lazari de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, Triboi nu va mai putea ocupa funcții publice timp de cinci ani.

Dorin Compan, procurorul de caz, nu știe deocamdată dacă va ataca sentința, afirmând că fostul viceministru și-a recunoscut integral vina și a returnat statului un prejudiciu de 2,5 milioane de lei.

Amintim că Triboi a fost reținut la finele lunii martie curent și a fost plasat în arest la domiciliu unde s-a aflat timp de aproape cinci luni.

CITIȚI și AVERE // Trai pe picior larg: Din ce surse câștiga Triboi patru salarii în PLUS pe lângă retribuția de viceministru? Zeci de mii de lei pe lună!

Procurorii au stabilit că viceministrul democrat de atunci, abuzând de funcţia sa, a cumpărat prin interpuși de la SA „Moldtelecom”, fondator al căruia este Ministerul Economiei, un imobil în valoare de aproape 1 000 000 de lei, iar ulterior a dat clădirea în locaţiune, pe o perioadă de 10 ani, întreprinderii „Furnizarea Energiei Electrice Nord”.

Apoi, prin abuz de putere, ar fi dat indicaţii unor factori de decizie ai întreprinderii să repare imobilul, dat în locaţiune, din contul acesteia. Potrivit documentelor administrate de anchetatori, pentru reparaţia clădirii au fost alocate 4 000 000 de lei.

Reținerea lui Triboi a precedat arestările de la Primăria Chișinău, inclusiv a liberalului Dorin Chirtoacă și a colegului său de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md