Cursa de mișcare spre vindecare. Inițiativa unui grup de entuziaști din Franța

Mobiasbanca

Adepți ai unui stil de viață activ, oameni cu o voință de fier și inimă mare, chiar dacă au posibilități limitate de deplasare, nu se lasă intimidați să împărtășească din energia lor și spiritul caritabil cu semeni din alte țări.

În perioada 21 – 28 august, un grup de entuziaști ai asociației Courir pour Guerir din Montbrison, Franța – persoane cu dizabilități și însoțitori – se află în Republica Moldova pentru o cauză frumoasă.

De la sediul Mobiasbancă, aceștia pornesc într-o cursă prin mai multe localități din republică (Orhei, Nisporeni, Telenești, Ungheni), utilizând biciclete, triciclete adaptate pentru persoanele cu deficiențe locomotorii.

„Scopul nostru este de a crea condiții persoanelor cu maladii sau/ și dizabilități de a-și revendica o imagine de sine pozitivă și de a se reintegra confortabil în societate, prin diverse activități. Anul curent am decis să ajutăm o țară francofonă – Republica Moldova, donând lucruri utile instituțiilor specializate și creând noi punți de legătură între Franța și Republica Moldova”, a declarat Valerie Mathevon, reprezentanta Courir pour Guerir.

Pe itinerar, membrii Courir pour Guerir vor vizita spitale, școli, centre pentru persoane cu nevoi speciale și asociații specializate, vor dona materiale și ustensile medicale, obiecte de papetărie, dar și vor demonstra prin propriul exemplu că dizabilitatea nu este o sentință, iar modul activ de viață poate fi urmat în orice condiții.

„Am acceptat invitația de a găzdui niște oameni absolut deosebiți și plini de energie, care ne inspiră să trăim viața la maxim și să depășim limitele propriei experiențe.

Credem că fiecare om are dreptul la șanse egale, iar noi încercăm să contribuim prin sprijin financiar, voluntariat și alte acțiuni la incluziunea persoanelor cu nevoi speciale în viața socială”, a declarat Stela Ciobanu, Secretar general al Mobiasbancă.

La eveniment au participat, de asemenea, reprezentanți ai Ambasadei Franței și ai Alianței Franceze în Moldova.

Promovăm modul activ și sănătos de viață. Pentru că așa este #corect!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente