Ce citim în acest sfârșit de vară? Top 5 romane de ficțiune din seria cărților de buzunar de la Polirom

StockSnap_ZIAKQ0H2T4
Foto: Photo: Freestocks.org

Vara este pe sfârșite, nostalgia ne învăluie câte puțin, iar pentru a mai lungi zilele de vară ne adâncim în lectura romanelor cu tentă fiction. Care sunt cărțile care vor sta pe mesele cititorilor și redacției #diez aflați din articol.

# Cele patruzeci de legi ale iubirii – Elif Shafak

Ella Rubinstein are patruzeci de ani, este mamă casnică și o soție nefericită. Însă decide să își schimbe viața, angajându-se la o agenție literară, unde i se cere să scrie un referat despre romanul unui autor necunoscut. Între Ella și autor se formează o legătură precum cea descrisă în roman. Un roman subtil și foarte fin care punctează diferențele dintre religie și spiritualitate, datorie și iubire.

copertaFata

# Extraconjugal – Mihai Radu

Robert află de la sora sa, Camelia, că mama sa are o boală cu transmitere sexuală, deci unul dintre părinți are o relație extraconjugală. El împreună cu sora sa începe o anchetă unde se adâncește în amintiri și își întâlnește trecutul. Trădarea este o trăsătură de familie pe care nimeni dintre membrii acesteia nu pot să o ascundă.

copertaFata-2

# Tatăl celuilalt copil – Parinoush Saniee

La douăzeci de ani Shahab se confruntă cu trecutul său, care a fost unul dificil, însă tipic pentru societatea iraniană. Familia sa făcea parte din clasa de mijloc, mama sa s-a sacrificat pentru a îngriji copiii, iar tatăl său asigura doar bunurile materiale, ignorând afecțiunea de care avea nevoie familia sa. Shahab nu voia să vorbească, iar adulții au interpretat muțenia drept un simptom al deficienței mentale, ceea ce mai apoi îl face pe băiat să își piardă încrederea în sine și să ajungă la concluzia că nu este copilul tatălui său.

copertaFata-3

# Cel care mă aşteaptă – Parinoush Saniee

Evenimentele au loc în anul 1979, cu puțin timp înainte de revoluția iraniană. Acțiunea este centrată în jurul unei femei care este obligată să se descurce de una singură cu trei copii într-un oraș dezbinat de conflicte politice și religioase, aflat într-o permanentă stare de instabilitate și nesiguranță. Viața zbucimată a protagonistei este o poveste despre grijile și durerile femeilor în țări precum este Iranul.

copertaFata-4

# Pădurea norvegiană – Haruki Murakami

În centrul romanului se află evenimentele și atmosfera social-politică agitată ale anilor ’60. Implicațiile psihologice și dragostea stranie a personajului pentru iubita prietenului său mort se contrapun tuturor șabloanelor societății din acel timp.

copertaFata-5

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente