Potrivit autorităţilor, aplicarea acestei legi a fost reţinută de necesitatea modificării legislaţiei conexe la Legea respectivă. Într-un răspuns la o solicitare a Agenţiei de presa IPN, Ministerul Economiei şi Infrastructurii menţionează că lansarea acestui proces va avea loc în cel mai scurt timp.

Potrivit procedurii de creare a parcului pentru tehnologia informaţiei, acesta se creează în baza unei hotărâri de Guvern, la propunerea ministerului de ramură. Respectiv, cererile sunt recepţionate şi procesate de către Ministerul Economiei şi Infrastructurii.

Legea prevede depunerea de către solicitant a unei cereri privind crearea parcului, în care să fie indicate obiectivele şi domeniile de activitate desfăşurate în parc. La cerere se anexează copiile de pe actele de constituire ale persoanei juridice sau fizice care iniţiază crearea parcului şi un studiu de fezabilitate. În urma examinării cererii, Ministerul Economiei şi Infrastructurii va prezenta Guvernului proiectul hotărârii de Guvern de creare a parcului IT şi a regulamentelor de organizare şi funcţionare a Administraţiei parcului, precum şi de înregistrare a rezidenţilor parcului.

Cât ţine de înregistrarea rezidenţilor parcului, aceasta se efectuează de către administraţia acestuia, în conformitate cu Regulamentul de înregistrare a rezidenţilor parcului, care va fi aprobat de Guvern şi în care vor fi indicate în mod expres şi exhaustiv procedura şi cerinţele de înregistrare, precum şi modelul contractului privind desfăşurarea activităţii în parc. Compania înregistrată în calitate de rezident al parcului va încheia cu administraţia Parcului un contract privind desfăşurarea activităţii sale şi va fi introdusă în Registrul de evidentă a rezidenţilor parcului.

Elementul cheie al Legii menţionate îl constituie implementarea modelului inovativ de impozitare pentru rezidenţii parcurilor IT, prin aplicarea unui impozit unic în mărime de 7%. În cadrul Parcurilor IT, pot fi realizate mai multe genuri de activitate, legate în mod special de elaborarea de programe, care pot fi desfăşurate în cadrul IT parcurilor. Printre acestea se numără activităţi de realizare a soft-ului la comandă, activităţi de editare a jocurilor de calculator, activităţi de editare a altor produse software, activităţi de management a mijloacelor de calcul etc.