Şalaru: Atacurile lui Dodon la adresa unioniştilor vin să mascheze teama lui faţă de Plahotniuc

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele executiv al Partidului Unităţii Naţionale, Anatol Şalaru, consideră că atacurile preşedintelui Igor Dodon îndreptate împotriva unioniştilor „vin să mascheze subordonarea şi teama aproape congenitală a acestuia faţă de Plahotniuc şi sistemul corupt ce domină Republica Moldova”.

„După mai multe luni de la ocuparea funcției de președinte al statului, timp în care și-a consacrat și întărit statutul de pudel al lui Putin, Igor Dodon a identificat ca principal adversar al Republicii Moldova unionismul. Pentru Igor Dodon nu corupția și sistemul mafiot ce domină Republica Moldova reprezintă pericol. Nici armata Rusiei, care în 1992 ne-a împușcat cetățenii, nici faptul că separatismul în Republica Moldova a fost creat și este întreținut de Federația Rusă nu prezintă un pericol la adresa noastră”, scrie Şalaru într-o postare pe o reţea de socializare.

Acesta spune că, de fapt, aceste atacuri ale „prezidentului de Sadova” la adresa unioniștilor vin să mascheze „subordonarea și teama aproape congenitală a lui Igor Dodon față de Plahotniuc și sistemul corupt ce domină Republica Moldova”.

De asemenea, acesta spune că, acuzele nefondate ale lui Dodon la adresa României și SUA sunt generate de izolarea diplomatică în care Igor Dodon „se bălăcește”.

Citeşte şi: Dodon dezvăluie ce misiune are în calitate de președinte şi cum unioniştii se vor alege cu nimic

„Relațiile externe ale lui Igor Dodon sunt astăzi similare cu cele ale unui unui președinte de colhoz din ”epoca de aur” a sovietelor. Dacă în relația cu Putin, Igor Dodon, și-a fixat statul de pudel, care ar fi statutul lui Dodon în relația cu Vladimir Plahotniuc? Cu siguranță tot pudel! Astăzi, Igor Dodon a atins performanța de a fi pudel la doi stăpâni”, se mai arată în mesajul lui Şalaru, demis de către Dodon din funcția de ministru al Apărării, la solicitarea liderului Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu.

Într-un interviu pentru IPN Dodon califică unionismul drept „cel mai grav factor destabilizator în Republica Moldova”.

„Această ideologie antistatală poate cauza conflicte sociale, etnice şi poate genera tendinţe separatiste, în caz că unionismul va deveni un curent promovat oficial. Dar vă promit că unioniştii se vor alege cu nimic. Va trece isteria legată de centenarul Unirii, din 2018, va trece şi actuala guvernare, iar statul şi poporul moldovenesc vor rămâne neclintiţi. Voi face tot posibilul ca să fie aşa”, mai spune Igor Dodon conform sursei citate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...