(STUDIU) 3 obiceiuri proaste care demonstrează de fapt că eşti inteligent

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Toţi avem obiceiuri proaste, însă unele dintre ele pot indica faptul că suntem persoane cu un coeficient de inteligenţă ridicat, potrivit cercetătorilor. De regulă, dezordinea, înjuratul şi culcatul târziu sunt considerate a fi obiceiuri negative, însă cercetătorii susţin că, în realitate, sunt semne asociate persoanelor mai inteligente decât media.

Într-un articol publicat de Psychology Today se arată că oamenii au capacitatea de a-şi ignora ceasul biologic şi ritmurile sale. Mai exact, putem alege să fim „oameni ai dimineţii“ sau „păsări de noapte“.

Tot Psychology Today subliniază că există o probabilitate foarte mare ca persoanele inteligente să fie capabile să funcţioneze mai bine în timpul nopţii şi, drept urmare, să meargă la culcare la ore mai târzii. De altfel, mai multe teste au indicat faptul că indivizii care se duc târziu la culcare tind să obţină rezultate mult mai bune la testele de inteligenţă.

Fostul preşedinte american Barack Obama, Charles Darwin, Winston Churchill şi Elvis Presley sunt celebri pentru activitatea nocturnă.

Un alt studiu, publicat în Huffington Post, a demonstrat în urma unui experiment că persoanele care obişnuiesc să înjure au un vocabular mult mai bogat decât restul. Totodată, s-a dovedit că acest gest are efecte benefice, ameliorând durerea şi stresul, atât din punct de vedere emoţional, cât şi fizic.

Şi nu în ultimul rând, un psiholog de la Universitatea din Minnesota a descoperit că oamenii dezordonaţi sunt mai creativi şi mai inteligenţi. Specialistul este de părere că dacă nu pierzi prea mult timp făcând curat şi organizând lucrurile, mintea îţi este ocupată cu lucruri mai importante.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...