(SONDAJ) Britanicii cred că au fost păcăliţi în legătură cu Brexitul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un sfert dintre cei care au vot pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană cred că au fost păcăliţi în timpul campaniei Brexit, conform rezultatelor obţinute în urma unui sondaj, scrie The Independent.

Potrivit unui studiu efectuat de Opinium, 26% dintre cei care au votat în favoarea Brexitului spun că au fost păcăliţi de promisiunile făcute în timpul campaniei. Sondajul făcut a descoperit, de asemenea, că oamenii ar vota pentru ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană, dacă s-ar mai realiza un referendum.

Unul dintre argumentele principale folosite de campania pentru ieşirea Angliei din UE a fost promisiune a 350 de mii de lire în plus săptămânal pentru Serviciul Naţional de Sănătate, promisiune care s-a dovedit a nu fi adevărată.

Sondajul a aflat, după mai mult de un an de la vot, că jumătate dintre persoanele chestionate cred că acea campanie de părăsire a UE a fost, în cea mai mare parte sau complet, o păcăleală. Doar 19% dintre cei chestionaţi descriu ca adevărată campania Brexit.

În plus, cercetătorii au descoperit că, în cazul în care s-ar organiza un alt referendum, 47% dintre persoanele chestionate au răspuns că ar vota pentru ca Marea Britanie să rămână în Uniune, în timp ce 44% au răspuns că ar vota pentru ca Marea Britanie să plece din Uniune. 5% au răspuns că nu ştiu ce ar face, iar 3% au spus că nu ar vota.

Aproape jumătate dintre persoanele chestionate, respectiv 47%, nu sunt de acord cu modul în care Theresa May a procedat în procesul privind Brexitul, iar 28% îi susţin acţiunile.

Un total de 2,006 oameni au participat la sondaj.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...