Sturza face bilanţul întâlnirilor de rămas bun ale lui Tapiola: A uitat să meargă în penitenciar, la Vlad Filat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul premier Ion Sturza declară că șeful Delegaţiei UE la Chișinău Pirkka Tapiola, care îşi încheie misiunea în ţara noastră, a ratat o vizită, în contextul întâlnirilor pe cale le are la sfârșit de mandat cu înalți oficiali moldoveni. Mai exact, Sturza declară că Tapiola a ratat vizita în penitenciar, la fostul premier Vlad Filat.

„Au mai plecat ambasadori, dar atâtea transmisiuni în direct, atât de multe aprecieri și regrete (sincere) pe rețelele de socializare nu au mai fost până acum. Medalie de la „odiosul” antieuropean Dodon, gramotă de la prim- ministru, „mătăsuri” de la coordinator, vinuri alese, mâncăruri exotice, pupături și îmbrățisări ca pe timpurile glorioase. A plecat o epocă, a plecat un mit −cel european. Trebuie să recunoaștem că Pirkka e artist. Știe să regizeze bine lucrurile cu o importanță secundară. Succesorul, mic funcționar diplomatic, venit dint-o țară ex- socialistă, fără mare carismă, dar un om în esență ok, va trebui sa muncescă mult pentru a atinge „rafinamentul” subtil al domnului Tapiola. Ce-i rămâne bătrânei Europe, decât rafinamentul. Lucrurile care contează pe bune se decid în altă parte…”, se araă într-un mesaj al lui Sturza.

Acesta însă face bilanţul întâlnirilor de rămas bun ale lui Tapiola şi anunţă că a ratat una – cea la penitenciar, unde se află fostul premier Vlad Filat.

„O vizită totuși a fost ratată. Vizita la pușcărie, la Vlad Filat. Înțeleg, condamnarea în condiții nedemne și fără respectarea minimă a legii e lipsită de „rafinament”. Totuși, un gest uman n-ar fi stricat. Sunt convins că modul în care a fost „executat” Vlad Filat( și cum sunt executați și alții astăzi) va rămâne o pată pe constiința multor „ambasadori”. CEDO să-i judice…Filat are dreptul la un proces corect si echitabil”, se mai arată în mesajul lui Ion Sturza.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...