04:51:50 19.04.2024
Stiri

ALIANȚA pentru CENTENAR // România trebuie să-şi asume „REÎNTREGIREA pământurilor româneşti” și să ÎNLOCUIASCĂ Rusia din toate punctele de vedere

Știri 22.08.2017 11:20 Vizualizări2870 Autor: Ziarul National
ALIANȚA pentru CENTENAR // România trebuie să-şi asume „REÎNTREGIREA pământurilor româneşti” și să ÎNLOCUIASCĂ Rusia din toate punctele de vedere Mihai Tonu


România trebuie să înlocuiască Rusia din toate punctele de vedere, iar românii alungaţi de Rusia în 1940 - să dobândească cetăţenia R. Moldova, pentru a mări numărul celor care-şi doresc Unirea, a spus liderul Partidului Unităţii Naţionale (PUN), Anatol Şalaru, la evenimentul de constituire a Alianţei pentru Centenar, care a avut loc duminica trecută în Parlamentul României.

Basarabia nu a plecat din România niciodată, ci a rămas acolo unde a fost de mii de ani, a declarat Şalaru, citat de epochtimes.ro.

Mai mult decât atât, acesta consideră că Republica Moldova este unicul stat nesecurizat din această parte a Europei, iar scopul lui Igor Dodon şi al lui Vladimir Putin este de a o transnistriza şi de a construi un cap de pod rusesc în această zonă a continentului. „Anul 2018 poate fi anul unirii sau poate fi anul când Rusia câştigă alegerile parlamentare din R. Moldova şi-şi întăreşte poziţia pe mulţi ani înainte în această zonă strategică”, a specificat Şalaru, la evenimentul de constituire a Alianţei pentru Centenar.

Şalaru a mai adăugat că anterior s-au făcut multe apeluri, s-au constatat nişte lucruri cunoscute de toţi deja, astfel că a venit „timpul să ne oprim din discutat şi lamentat, din plâns, bocet şi din cântat doine şi să trecem la lucruri concrete”, venind cu două apeluri, primul către politicienii români şi cel de-al doilea către urmaşii celor care în 1940 au plecat din Basarabia.

„Primul apel este către clasa politică din România, către toate partidele, să ia exemplu de la Traian Băsescu şi să semneze împreună un pact, un fel de „Snagov II” prin care să-i facă o ofertă Basarabiei. România trebuie să înlocuiască Rusia din toate punctele de vedere, economic, cultural, financiar, din punct de vedere al infrastructurii, energetic, militar etc.”, a opinat liderul PUN.

Fostul ministru al Apărării a explicat că în 1940 România a plecat din Basarabia fiind alungată de Rusia, de aceea moldovenii astăzi nu trebuie să aducă Basarabia în România, ci România acasă în Basarabia, „acolo îi este locul”, de aceea toată clasa politică trebuie să-şi asume oferta pentru Basarabia, „fiindcă până în prezent România nu a făcut nicio ofertă Basarabiei”.

„România trebuie să renunţe la postul de pompier care să stingă câte un incendiu care se mai aprinde în Moldova şi trebuie să-şi asume pe umerii ei o greutate, dar şi o responsabilitate foarte mare - reîntregirea pământurilor româneşti”, a subliniat Anatol Şalaru.

Cel de-al doilea apel al politicianului moldovean a fost adresat urmaşilor celor care în 1940 au plecat din Basarabia şi care astăzi mai sunt în viaţă, „puneţi mâna pe stilou şi depuneţi cerere la consulatul Moldovei sau la ambasadă şi dobândiţi cetăţenia Republicii Moldova pentru a putea participa la actul unirii, la vot, sunteţi sute de mii în România şi cu dvs. vom fi şi mai mulţi”.

Şalaru a menţionat că românii care vor lua cetăţenia moldovenească nu înseamnă că recunosc statul Republica Moldova „construit artificial”, ci mai degrabă vor participa în actul istoric care se va numi „reîntregirea României”. „România nu poate fi completă, mulţumită, fericită şi nu poate sărbători în 2018 cu o rană deschisă pe râul Prut”, a conchis liderul PUN.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md