Conectare ilegală la rețeaua de apă și canalizare pe o stradă din Chișinău: Ce amendă va achita proprietarul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un caz de conectare ilegală la reţeaua de alimentare cu apă şi canalizare a fost documentat luni, 21 august de către specialiştii S.A. „Apă-Canal Chişinău” pe str. Doina, 129. Este vorba despre o gospodărie privată, proprietarii căreia au înregistrat consum fraudulos de apă pe parcursul unui an, în valoare totală de circa 6.000 de lei.

Altfel spus, iniţial propietarii au solicitat specialiştilor furnizorului de apă să îi deconecteze de la serviciul de apă şi canalizare, pentru că nu au nevoie de aceste servicii.

Ulterior, atât prin violarea integrităţii sigiliului aplicat la ventil, în poziţie închisă, cât şi printr-o conectare suplimentară cu diamentru mai mare decât cel existent şi înregistrat în contract, proprietarii s-au conectat ilegal la reţeua publică de alimentare cu apă.

În baza unui control de rutină specialiştii noştri au depistat această conectare ilegală. Conform actului de depistare a consumului fraudulos, Comisia de profil a întreprinderii, a stabilit calculul respectiv al volumului de apă.

Luni, o echipă de specialişti din cadrul întreprinderii au mers repetat la faţa locului şi a deconectat consumatorul respectiv de la serviciul de apă şi canalizare. Furtul de apă prezintă pericol pentru întreg procesul de alimentare cu apă a consumatorilor.

Prin urmare, proprietarul casei respective, acum va fi obligat să achite 6.000 de lei pentru consum fraudulos de apă, dar şi o amendă de circa 2.000 de lei. Pentru a beneficia în continuare de apă şi canalizare va trebui să achite cheltuielile de debranşare/ branşare la reţeaua publică de apă şi canalizare, să întocmească un proiect şi să depună o cerere de reconectare la sediul furnizorului de apă.

Pe parcursul primului semestru 2017 au fost înregistrate 749 cazuri examinate în cadrul Comisiei pentru examinarea încălcărilor în evidenţa serviciilor de alimentare cu apă şi evacuare a apelor uzate din cadrul întreprinderii, dintre care 398 prezintă conectări neautorizate la reţelele publice, majoritatea fiind la reţelele de canalizare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...