17:02:12 25.04.2024
Stiri

Ambasada SUA din Rusia a SUSPENDAT eliberarea vizelor. Oficial rus: „Stârnește nemulțumirea cetățenilor”

Știri 22.08.2017 10:19 Vizualizări1748 Autor: Ziarul National
Ambasada SUA din Rusia a SUSPENDAT eliberarea vizelor. Oficial rus: „Stârnește nemulțumirea cetățenilor” Banatul


SUA au decis să reducă activitatea legată de eliberarea vizelor pentru cetățenii ruși din cauza pregătirilor pentru plecarea unei părți a angajaților misiunii. Deciza a fost luată ca urmare a ordinului Kremlinului care prevede limitarea numărului de angajați ai misiunii diplomatice americane din Rusia, scrie newsru.com.

„În legătură cu măsurile luate de Federația Rusă de limitare a numărului de angajați ai misiunii diplomatice americane în Rusia, începând cu 23 august 2017 va fi suspendată procedura de eliberare a vizelor pe teritoriul Rusiei“, se arată într-o declarație a Ambasadei SUA de la Moscova.

Începând cu data de 1 septembrie 2017, interviurile pentru solicitanții de vize temporare pentru SUA vor fi efectuate numai la Ambasada SUA din Moscova. Interviurile la consulatele din Sankt-Petersburg, Ekaterinburg și Vladivostok sunt suspendate pe termen nelimitat.

„Procedura de eliberare a vizelor va fi reluată, dar în volum mult mai redus“, a precizat Ambasada SUA.

Ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, a declarat luni că decizia Washingtonului de a suspenda temporar acordarea de vize pentru SUA reprezintă o încercare de a provoca o atitudine ostilă în rândul cetățenilor ruși împotriva autorităților de la Moscova, relatează Reuters.

„Autorii americani ai acestor decizii au venit cu o altă încercare de a stârni nemulțumirea cetățenilor ruși în legătură cu acțiunile autorităților ruse. Este o logică bine cunoscută și aceasta este logica celor care organizează revoluții colorate”, a declarat șeful diplomației ruse în cadrul unei conferințe de presă la Moscova alături de omologul său egiptean Sameh Shoukry, potrivit Agerpres.

Serghei Lavrov a declarat totodată că Rusia va studia cu atenție decizia Statelor Unite și a promis că Moscova nu-și va vărsa mânia asupra cetățenilor obișnuiți din Statele Unite.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md