Pirkka Tapiola şi-a luat rămas bun de la premierul Filip şi a îndemnat Guvernul să se focuseze pe realizarea reformelor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Şeful Delegaţiei UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, care îşi încheie mandatul în ţara noastră, a avut o întrevedere cu premierul Pavel Filip. Premierul i-a mulţumit Ambasadorului UE pentru sprijinul şi dedicarea manifestată faţă de Republica Moldova şi, în special, faţă de cetăţenii săi, în cei patru ani de activitate. Această perioadă, potrivit premierului, a fost una tumultoasă, cu urcuşuri şi coborâşuri, fiind un timp în care Republica Moldova s-a confruntat cu o criză politică, bancară şi economică, dar a avut parte şi de evenimente frumoase: a obţinut regimul liberalizat de vize cu UE, a semnat Acordul de Asociere cu UE.

„Apreciem mult că UE a continuat să fie alături de Republica Moldova, care prin unele evenimente a dezamăgit în 2015. Apreciem că nu ne-aţi abandonat şi aţi fost alături de noi. Obiectivul nostru este ca oamenii să trăiască mai bine, în bunăstare, şi să asigurăm integrarea ţării în UE”, a subliniat Premierul Pavel Filip.

Totodată, şeful Cabinetului de miniştri a menţionat că Guvernul va lucra intens asupra realizării noii Foi de Parcurs privind acţiunile prioritare pentru semestrul II al anului curent, agreate în comun cu Parlamentul. În acest document regăsindu-se şi acţiunile pe termen scurt propuse în noua Agendă de Asociere RM-UE pentru 2017-2019, dar şi unele condiţionalităţi din programele de asistenţă financiară prevăzute de UE.

La rândul său, Ambasadorul Pirkka Tapiola a îndemnat Guvernul să se focuseze în continuare pe promovarea reformelor, care să fie în beneficiul cetăţenilor. Printre acestea, oficialul UE a evidenţiat reforma administraţiei publice, a educaţiei, a sistemului vocaţional.

La finalul întrevederii Premierul i-a urat Ambasadorului Tapiola succese în realizarea noului mandat, exprimându-şi speranţa că dumnealui va rămâne în continuare un bun prieten al Republicii Moldova, indiferent de funcţiile şi mandatele pe care şi le va exercita.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...