A început perioada de vânătoare: Sunt efectuate zeci de razii pentru combaterea braconajului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Perioada de vânătoare a început pe 19 august 2017 și va continua până pe 25 februarie 2018. În primele 2 zile poliţia a efectuat 30 razii de contracarare a braconajului în țară cu implicarea a 55 de angajaţi, dar și reprezentanți ai altor instituții precum Agenţiile ecologice teritoriale şi Societatea Vânătorilor şi Pescarilor.

Totodată, au fost verificați 312 vânători aflați pe terenurile de vânătoare, privind respectarea legislaţiei, regulilor şi termenilor de vânătoare, carnetelor de vânător, dar şi valabilităţii permiselor de armă.

De asemenea, în cadrul activităților întreprinse, toți vânătorii au fost informați cu privire la regulile şi condițiile de păstrare, port şi folosire a armelor de foc.

Pentru evitarea unor eventuale incidente cu arma, poliția recomandă vânătorilor să respecte cerinţele de securitate în procesul aplicării armelor de foc şi regulile de vânătoare.

În caz de depistare a unei arme, anunţaţi imediat Poliţia la numărul de telefon „902”, iar în cazul unor incidente care au provocat traume, solicitaţi ajutor medical la numărul de telefon 903.

Pentru admiterea sau comiterea cu vinovăţie a unui incident sau infracţiune cu arma riscaţi o sancţiune contravenţională sau penală, precum şi revocarea şi anularea permisului de armă. Un nou nou permis de armă poate fi obținut doar peste o perioadă de 5 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...