Vrei să înveți să te aperi sau pur și simplu să practici un sport exotic? Iată unde poți practica Jiu-Jitsu brazilian la Chișinău

13055359_1708261809462137_3900898180075675885_n

Alexandru Bîrlea este unicul sportiv din țara noastră, care are centură cafenie la Jiu-Jitsu brazilian. Tânărul vrea să-și împartă cunoștințele și abilitățile cu toți entuziaștii de a încerca acest stil de sport, iar din acest motiv, el inaugurează un club de Jiu-Jitsu brazilian în Chișinău. Ușile acestuia vor fi deschise pentru oricine, indiferent de vârstă, sex, sau pregătire fizică.

Jiu-Jitsu Brazilian este un stil de luptă fondat de Helio Gracie, care îi permite unui luptător de talie mică să se lupte cu un sportiv de talie mare, și chiar să-l învingă. „E stilul de luptă pe care îl practică toți luptătorii de MMA”, explică Alexandru.

Sportivul ne asigură că acest gen de luptă poate fi practicat la toate categoriile de vârstă, chiar și dacă ai între 50 și 70 de ani. De asemenea, sexul, înălțimea sau alte particularități fizice nu contează, deoarece BJJ-ul este un fel de șah pe tatami.

„Motivele pentru care cineva ar alege să practice acest gen de luptă sunt diverse și pornesc de la simplu fapt că sportul este mișcare, iar mișcarea este viață. Mai mult, BJJ-ul este util și în cazurile în care este necesar să te aperi, dar și o bună metodă de autodisciplină, iar pe lângă toate astea, te mai ajută și să slăbești”, spune sportivul.

Despre antrenamente

Alexandru este cel care va conduce antrenamentele, el fiind reprezentantul clubului sportiv Absoluto în Republica Moldova, fiind și deținător de centură cafenie. Un antrenament durează 1 oră și 30 de minute și e repartizat în 3 etape:

# încălzirea sportivilor;

# partea tehnică unde sunt însușite tehnici;

# sparinguri – lupta între coechipieri.

Printre tehnicile însușite de participanții la antrenamente sunt luxațiile de articulații (mâini, picioare) și strangulări pe sistemele respiratorii, poziții și finalizări la sol. Conform regulilor de joc, adversarul cedează în luptă atunci când este prins într-o strangulare sau luxație lovind cu brațul în saltea sau în adversar. Dacă nu poate cu brațul, atunci lovește cu piciorul, iar dacă în niciunul din aceste cazuri, atunci poate striga. Antrenamentele se încheie cu un salut specific, fără nici un ritual.

Cei nerăbdători trebuie să știe că centurile se obțin mult mai greu decât în alte stiluri de luptă, iar la o centură neagră poți ajunge în 10 ani. Antrenorul dă centuri sportivilor în funcție de evoluția la antrenamente și competiții.

Antrenamentele se desfășoară de 3 ori pe săptămână, în fiecare zi de marți, joi și sâmbătă, conform următorului orar:

Marți, joi – ora 16.30 (copii, până la 16 ani), ora 18.00 – adulți;

Sâmbătă –  ora 10.00 (copii), ora 11.30 – adulți.

Primul antrenament este gratuit pentru toate grupele.

Clubul se află la școala 55, str. Zelinski 34. Antrenorul poate fi contactat la următorul număr de telefon pentru detalii: +373 76749339.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente