Cutremur cu magnitudine 4 lângă Napoli. Două persoane au murit, 27 au fost rănite// VIDEO

Un cutremur cu magnitudinea 4 a zguduit luni noaptea insula italiană Ischia. Două persoane au murit, alte 27 au fost rănite. Alte şapte persoane au fost date dispărute, după ce mai multe clădiri s-au prăbuşit. Marţi dimineaţă, salvatorii încercau să scoată trei copii, în viaţă, prinşi între dărâmături.

Seismul nu a fost unul mare, dar s-a produs la suprafaţă, într-o zonă cu foarte multe clădiri vechi.

Potrivit unui mesaj pe Twitter al pompierilor, un bărbat a ieșit viu de sub imobilul său prăbușit, în jurul orelor 02.30 (01.30 GMT). Este vorba despre tatăl a trei băieți (dintre care un bebeluș), au afirmat mai multe media italiene. Mama, teafără și nevătămată, este cea care ar fi dat alarma.

“La Casamicciola, un imobil s-a prăbușit și trei persoane au fost scoase în viață de sub dărâmături: două femei și un bărbat”, a precizat într-o conferință de presă cu câteva ore mai devreme șeful departamentului de protecție civilă, Angelo Borrelli.

Au fost afectate două comune în mod deosebit: Casamicciola și Lacco Ameno din vecinătate.

Seismul principal a fost urmat de 14 replici minore, a adăugat Angelo Borrelli.

Seismul a avut loc în timp ce Italia se pregătește să comemoreze joi un an de la tragedia soldată cu 299 de morți la Amatrice și comunele învecinate din centrul țării. În octombrie 2016 și ianuarie 2017, alte trei cutremure au devastat aceeași regiune.

Insula Ischia a fost frecvent lovită de seisme, dintre care cel mai grav în iulie 1883. Cu o magnitudine de 5,8, el a făcut peste 2.000 de morți, printre care familia filosofului Benedetto Croce, în vârstă de 17 ani la acea dată și scos în viață de sub dărâmături.

[youtube id=”8ZXPyYC0F4w” start=”0″]

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.