(VIDEO) Rooney atinge o bornă istorică într-un meci în care Man City s-a împiedicat de Everton

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Wayne Rooney a marcat pentru a doua etapă la rând în tricoul lui Everton şi a ajuns la 200 de reuşite în întreaga carieră în Premier League, dar echipa lui Ronald Koeman nu a putut lua toate punctele pe terenul lui Manchester City.

Deşi a evoluat aproape o repriză în inferioritate numerică, formaţia pregătită de Pep Guardiola a înscris pe final, iar ultimul meci din runda a doua a campionatului Angliei s-a încheiat la egalitate, scor 1-1.

Astfel, doar trei echipe au punctaj maxim în Premier League după primele două etape ale sezonului – Manchester United, care e lider datorită unui golaveraj de 8-0, nou-promovata Huddersfield şi West Bromwich Albion.

Rooney, care în prima etapă a adus victoria „caramelelor” contra lui Stoke City (1-0), a deschis scorul pe Etihad în minutul 35, după o fază la care tânărul Dominic Calvert-Lewin (20 de ani) s-a distrat cu Fernandinho şi i-a pasat perfect fostului idol de pe Old Trafford.

A fost golul 200 al carierei în Premier League pentru Rooney, care a atins bornele 50 şi 150 tot împotriva lui City. Atacantul de 31 de ani este al doilea cel mai bun marcator din istoria PL, după Alan Shearer, care are 260 de goluri.

Situaţia gazdelor a devenit şi mai dificilă înainte de pauză. Kyle Walker a primit două cartonaşe galbene în doar trei minute şi a fost eliminat.

În ciuda faptului că au evoluat cu un om în minus, elevii lui Guardiola au reuşit să egaleze, în minutul 82, prin Raheem Sterling, intrat la pauză în locul lui Gabriel Jesus. Internaţionalul englez a înscris cu un şut frumos din interiorul careului.

Până la final, a fost restabilită şi egalitatea numerică. În minutul 88, Morgan Schneiderlin a fost la rândul său eliminat, tot pentru două „galbene”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...