(foto) 45 de țări sau cum la 20 ani am văzut Europa pe bursa de student

Poza_articol

Când e vorba de călătorii toți tindem să gândim că ele sunt scumpe sau că trebuie să lucrăm anul întreg pentru o vacanță de o săptămână, dar nu este așa, pentru că orice destinație de vis poate fi atinsă cu un buget restrâns, atât timp cât el este bine întocmit și noi rămânem flexibili, chiar și cu un orar de la 8 la 18, fie la universitate sau job. Înainte de a planifica bugetul, trebuie să înțelegem că el e compus din patru mari componente: transportul, cazarea, mâncarea și restul. Primele trei fiind vitale, unica șansă de a călători ieftin e prin a le reduce.

De obicei, primul lucru pe care îl facem înainte de a merge într-o vacanță e să căutăm cum să ajungem acolo, apoi să ne frustrăm din cauza prețului biletelor de avion, ca spre sfărșit să renunțăm la vacanță sau călătoria de vis. De cele mai multe ori, transportul „consumă” mai mult de 50% din bugetul total, deci, trebuie să fim capabili de a alege între mai multe avioane, trenuri, autobuze, bărci și alte mijloace de transport. În același timp, este foarte important să verificăm toate opțiunile pe care le avem și să le selectă pe cele mai avantajoase. Aici în ajutor ne vin comparatoarele de prețuri pentru avioane, autocare și trenuri sau comunitățile de ride-sharing, însă cea mai bună rută o putem obține doar prin combinarea mai multor mijloace de transport, de dorit terestre.

 

Când vine vorba de cazare, avem multe opțiuni de unde alege, începând cu o bancă în Parcul Central până la Penthouse-ul din Burj al-Arab, însă, pentru a ne bucura de călătorie, nu prea dorim să petrecem nopțile în parc și nici nu dorim să devenim lefteri după o noapte în Penthouse-ul unui hotel de „7 stele”. Prin urmare, trebuie să ne menținem undeva la mijloc. Pentru aceasta, putem apela la autocarele de noapte, rețeaua de prieteni, couchsurfing, hostel-uri, AirBnB, moteluri sau camping.

Mâncarea – lucrul care ne vine în minte în cele mai nepotrivite momente. Evident, călătorind, dorim să mâncăm și, probabil, să savurăm mâncarea tradițională. În acest caz, dacă nu suntem atenți, putem cheltui toți banii pe o masă copioasă. Mâncarea stradală sau cantinele locale sunt cele mai rentabile locuri pentru a gusta deliciile locale, în special în țările medii-scumpe, iar supermarket-urile în țările scumpe.

 

 

În ceea ce privește „restul”, precum suvenire, activități, intrări în muzee, închirieri de mașini sau scutere și toate celelalte tipuri de distracții, trebuie să fim atenți și să alegem lucrurile pe care chiar vrem și merită să le facem. Mai mult ca atât, călătorind low-cost nu înseamnă că trebuie să pierdem toată distracția, ci doar că trebuie să descoperim acea distracție care e gratis.

Articol inspirat din blogul cgangalictravel.blogspot.com.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente