Trump falimentează Secret Service: O singură călătorie costă 3 milioane de dolari. Agenții pleacă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Serviciul de pază al demnitarilor americani, Secret Service, nu îşi mai poate permite să plătească sutele de agenţi de care are nevoie pentru a-şi desfăşura misiunea extinsă de protecţie – parţial din cauza mărimii familiei Trump şi a eforturilor necesare pentru securizare numeroaselor sale reşedinţe de pe Coasta de Est, relatează NBC News.

Directorul Secret Service, Randolph “Tex” Alles, a declarat într-un interviu pentru USA Today că peste 1.000 de agenţi au atins deja plafoanele federale pentru plata orelor suplimentare şi, teoretic, nu mai pot primi bani pentru orele suplimentare până la sfârşitul anului.  

Anunţul vine în condiţiile în care aproape 150 de lideri străini se reunesc în această toamnă la sediul ONU din New York, pentru Adunarea Generală a Naţiunilor Unite.   “Preşedintele are o familie mare, iar responsabilitatea noastră este prevăzută prin lege (…). Nu pot schimba acest lucru. Nu am nicio flexibilitate”, a explicat Alles.  

Astfel, în administraţia Trump, 42 de oameni se bucură de protecţie, dintre care 18 membri ai familiei prezidenţiale, faţă de 31 de persoane în timpul administraţiei Obama.  

De asemenea, călătoriile aproape în fiecare week-end ale lui Trump la proprietăţile sale din Florida, New Jersey şi Virginia, precum şi călătoriile de afaceri şi vacanţele în străinătate ale copiilor adulţi ai lui Trump au pus presiune suplimentară pe Secret Service.   De la învestirea în funcţie, Trump a făcut şapte deplasări la Mar-a-Lago (Florida), cinci vizite la clubul său de golf de la Bedminster (New Jersey) şi una la Trump Tower (New York).   Fiecare vizită a lui Trump la Mar-a-Lago ar costa, potrivit estimărilor, cel puţin trei milioane de dolari.   În aceste condiţii, agenţii sunt extenuaţi, iar mulţi dintre ei au început recent să plece.  

În plus, Secret Service a cheltuit anul acesta aproximativ 60.000 de dolari numai pentru închirierea de maşinuţe de golf pentru a-l apăra pe Trump la Mar-a-Lago şi la Bedminster.  

De asemenea, copiii adulţi ai lui Trump au făcut numeroase deplasări de afaceri şi vacanţe, care au pus la încercare resursele Secret Service.   De exemplu, o vizită a lui Eric Trump în Uruguay a costat Secret Service aproape 100.000 de dolari numai pentru camere de hotel.  

Astfel, Alles a avertizat că fără fonduri suplimentare asigurate de Congres, nu vede nicio soluţie. Problema este atât de mare încât directorul Secret Service a început discuţii cu congresmeni importanţi pentru a creşte veniturile maxime ale agenţilor – salarii şi plata orelor suplimentare – de la 160.000, la 187.000 de dolari pe an, cel puţin pe parcursul primului mandat al lui Trump.  

Însă, chiar şi dacă această propunere ar fi aprobată, aproximativ 130 de agenţi veterani nu ar fi compensaţi în totalitate pentru sutele de ore plătite deja.   Alles a dat asigurări că familia Trump este foarte înţelegătoare şi încearcă să limiteze, pe cât posibil, irosirea resurselor Secret Service.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...