Cea mai periculoasă mâncare pentru sănătatea ta

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mâncarea mexicană este cea mai periculoasă pentru inimă, spune un renumit cardiolog din Mexic, Enrique C. Morales Villegas. El afirmă că mâncarea din țara sa este chiar mai periculoasă decât cea de tip fast-food, scrie ziare.com.

„Aceasta este o combinație de hrană prăjită, mâncare nesănătoasă și băuturi racoritoare”, spune doctorul despre pericolul cumulat pe care mâncarea mexicană îl reprezintă. În Mexic, obezitatea afectează 73% dintre femei, 69% dintre bărbați și 35% dintre adolescenți.

Medicul mexican este de părere că de vină este concepția despre viață a oamenilor. Ei se concentrează mai mult asupra confortului.

„Oamenii mănâncă prea mult în fiecare zi, se uită multe ore la televizor, petrec două ore în fața calculatorului și fac mai puțin de 10 minute de activitate fizică”, a descris el stilul de viață al mexicanilor.

Specialistul propune ca guvernul țării sale să măsoare parametrii de sănătate pentru toți tinerii de 18 ani din Mexic. Astfel, colesterolul, tensiunea arterială și indicele de masă corporală ar trebui măsurate la fiecare trei ani, conform recomandării cardiologului mexican.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...