Semnal de alarmă! Minorii postează fotografii cu zone intime pe internet: 11 cazuri au fost descoperite

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În ultima perioadă, Centrul pentru combaterea crimelor informatice al INI a depistat 11 cazuri de autoproducere a materialelor foto/video din categoria pornografiei infantile. Persoane minore, cu utilizarea telefoanelor mobile, tabletelor, precum și a camerelor web, își filmează sau fotografiază părțile corpului dezgolite, inclusiv și zonele intime.

Datorită faptului că minorii au identificat o tactică neadecvată de a obține cât mai multe like-uri și de a-și crește popularitatea pe blogurile lor, rețelele de socializare sau pe canalele publice postează aceste materiale.

„Urmare a acestor acțiuni crește riscul de acostare, hărțuire, șantaj, abuz sexual și exploatare sexuală a copiilor online, ceea ce reprezintă forme deosebit de grave de infracțiune”, spun polițiștii.

Potrivit specialiștilor, abuzul sexual în copilărie este un eveniment extrem de traumatizant ce poate schimba o persoană pentru toată viața, cauzând întreruperea dezvoltării emoționale, spirituale, intelectuale, sexuale și influențând negativ interesul social, iar persistența acestuia subminează valorile fundamentale ale societății moderne.

Centrul pentru combaterea crimelor informatice al INI, atrage, repetat, atenția tuturor părinților, tutorilor și educatorilor asupra seriozității problemei menționate, pentru a fi precauți şi a monitoriza navigarea în siguranță a copiilor în spațiul virtual.

Pentru mai multe detalii cu privire la pericolele spaţiului Internet, puteţi accesa web site-ul www.internetsigur.md. Pe site pot fi găsite inclusiv și spoturi video, audio și postere promoționale, precum și legislația relevantă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...