Aproximativ 2.500 de persoane au participat în total la această manifestaţie, care nu a degenerat în violenţe ca în cazul acţiunilor de protest de la Charlottesville, în Virginia, unde o tânără femeie a fost ucisă.

Poliţia a ridicat baricade de-a lungul malului oceanului pentru a descuraja atacuri cu vehicule, precum în cazul de la Charlottesville, când un suspect naţionalist a intrat deliberat cu maşina într-o mulţime de contramanifestanţi, ucigând o femeie.

Zeci de manifestanţi împotriva imigraţiei, care s-au raliat sloganului de campanie "America first" ("America mai întâi") al lui Donald Trump, au fost escortaţi prin faţa oponenţilor lor care strigau "Ruşine!" şi "Niciun fel de supremaţie albă".

Adversarii lui Trump îi reproşează acestuia că a încurajat extrema dreaptă în timpul acestor proteste, forţându-l pe preşedinte să nege că i-ar susţine tacit pe rasişti.

"Nu suntem o mişcare în favoarea supremaţiei albilor, ci o mişcare pentru 'America first'", a declarat un asistent medical de 56 de ani, care spunea că protestează împotriva imigraţiei ilegale. "Încercăm să salvăm ţara noastră", a adăugat el.

Poliţia i-a obligat ulterior pe protestatari să plece, avertizând că dacă vor rămâne acţiunea lor va fi considerată ilegală. Trei arestări au fost operate.

Zeci de mii de oameni au protestat sâmbătă la Boston pentru a denunţa rasismul şi extrema dreaptă, într-un climat tensionat în Statele Unite, la o săptămână după violenţele de la Charlottesville.