Un fotbalist, a 15-a victimă a atentatului din Barcelona

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

A 15-a victimă a atacului terorist de la Barcelona, de joi, este un fotbalist. Un jucător al formaţiei FC Vilafranca, din liga a patra spaniolă, a fost înjunghiat de şoferul furgonetei care a produs atentatul, a confirmat poliţia catalană.

Pau Perez avea 34 de ani, locuia în Vilafranca del Penedea, dar lucra în Barcelona, în industria vinului, era membru al mai multor ONG-uri și juca de câţiva ani la echipa FC Vilafranca.

Tânărul a avut ghinionul de a se afla la locul nepotrivit la scurt timp după atacul de joi şi a fost înjunghiat de teroristul care fugea din zona atentatului.

Perez a fost descoperit fără viaţă pe bancheta din spate a maşinii sale, iar autoritățile au găsit dovezi conform cărora cel care l-a ucis pe Pau făcea parte din celula de 12 teroriști.

„Am fost întristați să aflăm că este vorba despre el. A jucat toată viața la acest club”, a fost reacţia directorului celor de la Vilafranca, Marc Izquierdo.

Ucigaşul lui Perez este, cel mai probabil, Younes Abouyaaqoub, ultimul membru în libertate al celulei extremiste islamiste, în urma atentatelor din Catalonia. Acesta ar fi şoferul camionetei folosite în atentatul de la Barcelona, soldat şi cu 120 de răniţi.

Ministrul catalan de Interne, Joaquim Forn, a declarat pentru Catalunya Radio că ”totul arată” că Abouyaaqoub, în vârstă de 22 de ani, un rezident marocan al localităţii Ripoll, a fost şoferul camionetei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...