Încasările din impozite și taxe au crescut cel mai mult în acest an

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Încasările din impozite și taxe au crescut cel mai mult în primele 7 luni ale acestui an, arată datele Biroul Naţional de Statistică.

În ianuarie-iunie 2017 încasările în numerar în instituțiile financiare au însumat 52.536 milioane de lei, fiind în creștere cu 11,8% față de încasările din perioada respectivă a anului precedent.

Încasările din impozite și taxe s-au majorat cu 31,5%, încasările de la întreprinderile care prestează alte servicii – cu 26,7%, încasările din plățile pentru chirie și servicii comunale – cu 17,9%, încasările de la vânzarea valutei străine persoanelor fizice – cu 17,6%, încasările de la comercializarea mărfurilor de consum, indiferent de canalul de desfacere – cu 10,2% și alte încasări – cu 9,3%.

Totodată, semnificativ s-au redus încasările de la întreprinderile care prestează servicii de transport (cu 20,7%).

În numerar s-au eliberat mijloace bănești în sumă de 52.206 de milioane de lei, depășind cu 10,8% eliberările efectuate în ianuarie-iunie 2016. Considerabil s-au majorat eliberările din conturile curente și din conturile de depozit ale persoanelor fizice (cu 55,6%) și pentru alte scopuri (cu 22,7%), arată datele BNS.

Concomitent, eliberările pentru achiziționarea produselor agricole și eliberările pentru cumpărarea valutei străine de la persoanele fizice s-au redus cu 11,2% și 4,5% respectiv.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...