Washingtonul suspendă temporar acordarea de vize pe teritoriul Rusiei

Statele Unite ale Americii vor suspenda temporar acordarea de vize în Rusia începând de miercuri, 23 august, din cauza reducerii personalului diplomatic ordonat de Moscova, ca ripostă la noile sancțiuni americane, a anunțat luni Ambasada SUA din Federația Rusă, citată de RIA Novosti.

“Din cauza limitei impuse de guvernul rus cu privire la numărul personalului diplomatic autorizat să se afle în Rusia, toate operațiunile legate de acordarea de vize, în afara celor pentru imigrare, vor fi suspendate la 23 august, înainte de a se relua de la 1 septembrie, dar numai la Moscova“, se arată în comunicatul ambasadei.

Drept urmare, începând cu data de 1 septembrie 2017, interviurile pentru solicitantii de vize temporare pentru SUA vor fi efectuate numai la Ambasada SUA din Moscova. Interviurile la consulatele din Sankt-Petersburg, Ekaterinburg și Vladivostok sunt suspendate pe termen nelimitat.

„Procedura de eliberare a vizelor va fi reluata, dar în volum mult mai redus“, – a precizat Ambasada SUA.

Reamintim că președintele rus Vladimir Putin, reacționând la noile sancțiuni impuse de Congresul SUA împotriva Rusiei, a ordonat Washingtonului să-și reducă personalul diplomatic de la ambasadă și consulatele din Federația Rusă cu 755 de persoane până la 1 septembrie.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.