Călătorii cu bilete falsificate în troleibuz. Ce schemă frauduloasă au inventat taxatorii

collagee-620×349

În urma unor activități de investigații, polițiștii sectorului Buiucani au deconspirat o schemă frauduloasă, ce ține de comercializarea tichetelor de troleibuz contrafăcute. Au fost concediați trei taxatori, fiind suspectați că puneau în circulație aceste tichete, iar cercetarea continuă.

Taxatorii cumpărau la jumătate de preț tichetele xeroxate și le vindeau călătorilor, susține șeful Regiei Transport Electric, Gheorghe Morgoci. Pierderile înregistrate se ridică la câteva zeci de mii de lei.

Poliţie a mun.Chişinău au deconspirat schema ilegală a unui individ, iar pe marginea acestui caz poliţiştii desfăşoară cercetări suplimentare pentru a identifica potenţialii complici, originea şi provenienţa biletelor ridicate, precum şi perioada de timp în care individul ar fi acţionat ilegal.

În acest context, forţele de ordine urmează să sesizeze administraţia parcului de troleibuze, pentru luare de atitudine şi stabilire a circumstanţelor ce prezintă interes.

Conform legislaţiei în vigoare, acţiunile individului cad sub incidenţa art.361 Confecţionarea, deţinerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale a imprimatelor, ştampilelor sau sigiliilor false din Codul Penal, care prevede o pedeapsă cu amendă în mărime de la 11 000 lei la 19 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 5 ani, anunță Poliția Capitalei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente