Atenţie, şoferi: Iată în ce zile ale săptămânii se produc cele mai multe accidente rutiere

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În urma unei analize efectuate de către Inspectoratul Național de Patrulare al IGP (INP), s-a dovedit că cele mai multe accidente rutiere se produc în zilele de vineri și luni. Astfel, pentru evitarea evenimentelor nedorite și consecințele acestora, în weekendul precedent, angajații INP au intensificat patrularea pe traseele naționale și au activat în regim sporit.

În perioada 18-20 august curent, ofițerii de patrulare au documentat peste 2403 de abateri contravenționale în domeniul RCR. Dintre care 120 de conducători auto au fost depistați în stare de ebrietate la volan, iar 577 de șoferi au încălcat regimul de viteză.

Alții 165 de cetățeni au comis diverse încălcări ale ordinii publice. De asemenea, #INP a intervenit la circa 286 de solicitări din partea cetățenilor.

Chiar dacă au fost suplinite forțele, din vina șoferilor au avut loc 36 de accidente rutiere cu 2 persoane decedate și 55 traumatizate, principalele cauze fiind depășirea limitei de viteză, starea de ebrietate la volan și depășirea neasigurată.

În acest context, #INP reamintește și recomandă tuturor conducătorilor auto:
– nu conduceți în stare de ebrietate sau dacă vă simțiți obosit;
– conduceți prudent și păstrați distanța între automobile;
– nu ieșiți la depășirea unei mașini fără o asigurare temeinică;
– manifestați răbdare și disciplină maximă, fără abateri de la respectarea Regulamentului Circulației Rutiere.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...