Vrei să locuiești într-o comunitate sigură? Alătură-te proiectului „Supraveghere de Vecinătate” și contribuie la asigurarea ordinii

58a9a8b04c7bc
Foto: allmoldova.com

Parteneriatul între Poliţie şi cetăţeni, permite nu doar cunoaşterea problemelor cu care se confruntă comunitatea, dar identifică metode se soluţionare a acestora, creând prin efort comun un mediu mai sigur. În acest sens, zilele astea fost inaugurat un nou sector „Supraveghere de Vecinătate”.

Inițiatorul proiectului este Sergiu Gurău, el a venit cu propunerea de a aduce în societatea noastră o practică din statele europene.

„Supraveghere de Vecinătate” este proiectul care spune „NU” indiferenței. De la lansarea proiectului lui şi până în prezent, pe teritoriul ţării au fost instituite și funcţionează cu succes 2237 de sectoare, iar datorită responsabilității membrilor de sector au fost prevenite mai multe infracțiuni.

Proiectul „Supraveghere de Vecinătate” este o acţiune comună în care se implică actorii comunitari: vecinii, Poliţia și administraţia publică locală, iar statele care au deja acest proiect și de la care am luat această practică sunt: Estonia, Suedia și SUA.

Mai multe informații despre proiectul „Supraveghere de Vecinătate”, puteți găsi aici.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente