Vladimir Voronin: „Majoritatea clasei politice este coruptă, dar alegătorii îşi merită guvernarea”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Majoritatea clasei politice astăzi este coruptă, iar acum, în mod oficial, sunt la conducerea țării cei care au furat miliardul, cei care distrug pe toate dimensiunile orice de ce s-ar apuca. Conducerea ţării trebuie să soluţioneze problemele existente, însă predomină corupţia şi nu doar în sensul că se dau şi se iau bani, dar şi în cel în care persoanele sunt promovate în funcţii doar pentru că sunt membri ai unui partid. De această părere este liderul PCRM, Vladimir Voronin.

„Majoritatea clasei politice astăzi este coruptă și alte caracteristice de adăugat este de prisos. Nu pot vorbi despre capacitățile profesionale, nu pot vorbi despre alte capacități ale acestei clase politice și aici mă refer anume la guvernare, pentru că ea este fața țării. Ea trebuie să soluționeze toate problemele, dar ea este coruptă și atunci ce mai putem vorbi? Motivele corupției sunt multiple și nu înseamnă doar că a luat banii și i-a pus în buzunar, dar și în sensul în care persoanele sunt promovate în funcții doar pentru că sunt membri ai unui partid. Acești oameni îndeplinesc indicațiile șefului, dar nu în interesul cetățenilor și al țării”, a declarat Voronin într-un interviu pentru IPN, cu ocazia celor 26 de ani de Independenţă a Republicii Moldova.

Fostul şef de stat este de părere că şi alegătorii îşi merită guvernarea. „Şi noi, comuniştii, suntem vinovaţi că nu am explicat suficient alegătorilor ce va urma, deşi le-am spus oamenilor că votează pentru ei, în primul rând. Dar nici noi nu putem fi prevăzători. Cine a ştiut că o să cumpere atâţia deputaţi, că vor fura atâtea miliarde? În primul rând, problema vine de la alegător. El votează nu cum îl duce mintea, dar cine şi cum îi cere. Alegătorul până nu va vota conştient, nu se va schimba nimic, de aceea cei de la guvernare utilizează posibilitatea de a arunca milioane în stânga şi în dreapta la alegeri şi cumpără voturile oamenilor. Ne tăiem singuri creanga de sub noi. Îi cumpără moral şi îi cumpără prin mită până la alegeri şi în ziua alegerilor, şi după”, a spus liderul comuniștilor.

Acesta declară că, acum în mod oficial sunt la conducerea țării cei care au furat miliardul, cei care distrug pe toate dimensiunile orice de ce s-ar apuca şi critică guvernarea care se ascunde sub paravanul Uniunii Europene.

„Nu-i duce mintea ce ar trebui de făcut astăzi pentru Republica Moldova și pentru cetățenii ei, ce proiecte sunt necesare, ce fel de mecanisme trebuie de elaborat. Stau cu ochii și cu urechile închise și bâlbâindu-se spun că noi trebuie să adoptăm legea cutare, pentru că așa cere Uniunea Europeană. Este un idiotism legislativ și noi nici nu participăm niciodată la aceste votări, pentru că aceste legi nu funcționează. Ele se fac doar pentru aceea că noi trebuie să le dovedim europenilor că facem reforme. Dar noi nu trebuie să le demonstrăm europenilor, noi trebuie să le demonstrăm cetățenilor țării noastre, cetățenilor țării mele. Noi cetățenilor noștri ne adresăm atunci când vine ziua alegerilor și nu europenilor. Nu europenii votează pentru Parlamentul Republicii Moldova, nu europenii votează pentru guvern sau pentru organele autorităților publice locale. Noi votăm cu mâna noastră și aici apare o întrebare foarte serioasă: oare ce mai trebuie de făcut cu moldovenii noștri să conștientizeze cum îi mint politicienii, cum îi induc în eroare, îi cumpără?”, a opinat politicianul.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...