„În ultimul timp, prin intermediul unor lobbişti plătiţi cu banii furaţi de la populaţia Moldovei, Plahotniuc promovează ipoteza unei eventuale colaborări de până şi după alegerile parlamentare cu forţele de opoziţie proeuropeană. Totodată, mercenarii mafiotului lansează în societate ideea unor concesii din partea guvernării prin introducerea turului doi în cadrul votului mixt. În paralel, regimul sporeşte presiunea asupra liderilor şi activiştilor Platformei DA, ţese dosare penale cu care vrea să ne denigreze la viitoarele alegeri. Prin aplicarea celor mai mârşave metode se face totul pentru a împiedica întâlnirile noastre cu oamenii. Plahotniuc nu are astăzi alte ţinte decât Platforma DA şi liderul ei, Andrei Năstase. După ce a scuipat public în opinia univocă şi unanimă a oficialilor europeni şi i-a oferit partidului lui Dodon posibilitatea să câştige alegerile parlamentare, Plahotniuc, în maniera sa cinică şi impertinentă, face „показуха” pentru Occident. Joacă teatrul frontului comun al forţelor proeuropene”, a declarat Alexandru Slusari.

În context,  Alexandru Slusari spune că „poziţia Platformei DA, unicul partid antisistem, a fost deja tranşant exprimată, spre deosebire de alte entităţi politice declarate proeuropene şi rămâne aceeaşi”.

„Şi Plahotniuc cunoaşte că eforturile ortacilor săi sunt zadarnice, iar cheltuielile de timp şi bani în încercarea de a croi încă o coaliţie geopolitico-criminală marca GBC, cu participarea formaţiunii noastre, sunt inutile. Pentru că nu suntem vulnerabili, pentru ca nu avem nimic în comun nici cu mafia de la guvernare, nici cu complicii săi de aur, partidele de aşa-zisa opoziţie geopolitică. Nimeni din Platforma DA nu a făcut parte din guvernele mafiote ce au falimentat statul de drept şi financiar. Iată de ce nu intrăm în negocieri cu mafia ce ne-a batjocorit ţara şi populaţia ei. Ceea ce-i putem garanta sunt actele drepte ale unui procuror independent şi ale unei justiţii libere, să decidă asupra condiţiilor de capitulare, de condamnare, de detenţie şi de confiscare extinsă a averilor ilicit dobândite de Plahotniuc şi anturajul său”, a adăugat vicepreşedintele Platformei DA.

Potrivit lui Alexandru Slusari, „Platforma DA a însuşit bine lecţiile istoriei contemporane a Moldovei în ce priveşte crearea alianţelor cu monstrul oligarhic sub pretextul consolidării vectorului european. Noi am văzut cum unul după altul Filat, Leancă, Ghimpu şi alţii, ghidaţi din exteriorul ţării şi de interese proprii meschine, au vrut prin compromisuri ruşinoase să „salveze” vectorul european şi să îndepărteze pericolul din est. Drept rezultat au păţit şi marea ruşine şi scăderea dramatică a numărului celor care pledează pentru calea europeană a ţării noastre, jefuită de zeci de miliarde, măcinată de o corupţie endemică şi de genocidul social, abandonată de peste un milion de conaţionali”.

„Anume mafiotul cu care ei au bătut palma l-a adus pe Dodon în fotoliu de preşedinte şi recent i-a pavat drumul pentru victoria la următorul scrutin parlamentar. Dacă cineva crede în formula alianţei proeuropene în care Plahotniuc va juca rolul fratelui mai mic, atunci acesta greşeşte amarnic. Pe această cale noi nu calcăm. Noi am învăţat din experienţă anului 2010, când, având 15 mandate, proxenetul politicii moldoveneşti cu ajutorul prietenilor săi din Rusia l-a determinat la alianţă pe Filat, cu 32 de locuri în Parlament. Pe urmă în foarte scurt timp el a capturat Procuratura, CNA, Banca Naţională, sistemul judecătoresc şi marea parte a sectorului economic al ţării. Plahotniuc cu o mică cotă în orice coaliţie nu este doar o lingură de mizerie care strică butoiul cu miere. De la prezenţa lui mor chiar şi albinele”, a explicat vicepreşedintele Platformei DA.

„Plahotniuc şi valorile europene sunt lucruri incompatibile. Exact cum incompatibile sunt Platforma DA şi Partidul Democrat, condus de clica cleptocrată în frunte cu Plahotniuc. Mulţi simpatizanţi de-ai noştri ne spun că suntem ultima speranţă a oamenilor, întrucât suntem un partid care a apărut din sânul protestelor cetăţenilor deşteptaţi, în mod preponderent cu viziuni şi aspiraţii europene, şi nu un partid constituit de un personaj public în jurul căruia se învârte o gaşcă”, a mai spus Alexandru Slusari.

Astfel, vicepreşedintele Platformei DA spune că scopul Platformei DA este să scoată ţara din captivitatea oligarhului, dar nu să facă târguri cu el.

„Ori noi eliberăm Moldova, ori această speranţă moare după lupta noastră verticală cu mafia, dar nu în îmbrăţişările sufocante ale „partenerilor” criminali. Sper foarte mult că celelalte forţe din opoziţia reală antioligarhică împărtăşesc viziunile noastre în ceea ce ţine de râvnitul compromis cu satana şi nu vor încerca să-i vândă vreo părticică din suflet”, a conchis Alexandru Slusari.