Într-un comunicat comun după discuţii, înalţii reprezentanţi pentru comerţ ai celor trei state au anunţat că următoarea rundă de negocieri va avea loc în Mexic, în perioada 1-5 septembrie. În aceeaşi lună, dialogul va continua în Canada, apoi va urma încă o întâlnire în SUA şi altele până la sfârşitul anului.

Sub rezerva anonimatului, o persoană implicată direct în negocieri a declarat agenţiei Reuters că ritmul convenit este mult prea rapid, având în vedere că pentru acordurile anterioare au fost necesari ani de tratative. În privinţa conţinutului acordului, deocamdată, cele trei părţi au făcut doar un schimb de propuneri.

"Chiar dacă vor fi necesare multe eforturi şi negocieri în următoarele luni, Canada, Mexicul şi Statele Unite şi-au asumat un proces de negociere accelerat şi cuprinzător, care va ameliora acordul nostru", au declarat ministrul de externe canadian, Chrystia Freeland, ministrul mexican al comerţului, Ildefonso Guajardo, şi reprezentantul SUA pentru comerţ, Robert Lighthizer.

NAFTA este în vigoare din 1994. Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a ameninţat că îl va anula dacă nu se ajunge la un acord asupra unor amendamente care să reducă deficitul comercial american.