Halep ratează din nou șansa de a deveni nr.1 mondial; Înfrângere umilitoare cu Muguruza

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost învinsă fără drept de apel de spaniola Garbine Muguruza, cu 6-1, 6-0, duminică, în finala turneului WTA de la Cincinnati, dotat cu premii totale de de 2.536.154 dolari, și a ratat o nouă șansă de a deveni lider mondial.

Halep (25 ani), numărul doi mondial, a făcut un meci slab și a pierdut după doar 56 de minute.

Simona Halep a ratat a treia sa șansă de a deveni numărul unu WTA, precedentele două fiind în finala de la Roland Garros (pierdută în fața Jelenei Ostapenko) și în sferturi la Wimbledon (cu Johanna Konta). Luni, Halep va fi la doar cinci puncte de liderul clasamentului WTA, Karolina Pliskova (Cehia).
Halep a jucat crispat, a fost statică, a greșit mult și a fost o victimă sigură pentru Muguruza. Românca a reușit singurul său ghem la 3-0 pentru iberică, un moment în care a avut șansa de a intra în meci fiind în setul secund, la 3-0 pentru adversară, când a ratat singurele sale două mingi de break, într-un ghem care a durat peste 11 minute.

Halep a strâns doar 28 de puncte în acest meci (58 Muguruza), având procentaj de 42% la primul serviciu și doar 11% la al doilea. Simona a reușit 6 winners și a comis 20 de erori neforțate, spre deosebire de spaniolă, care a avut 8 winners și 15 erori neforțate.

Pe 13 august, în semifinale la Toronto, Halep era surclasată de ucraineanca Elina Svitolina cu 6-1, 6-1. Simona Halep nu a mai fost învinsă așa categoric de patru ani, din martie 2013, când Sara Errani o învingea cu 6-1, 6-0 în turul al treilea la Miami.

Muguruza (23 ani, numărul 6 WTA) are două titluri de Mare Șlem în palmares, anul trecut la Roland Garros și anul acesta la Wimbledon.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...