Această prelungire este cea de-a treia de la debutul incendiilor, la 7 iulie, şi permite celor afectaţi să acceseze fonduri federale sau locale.

Sunt în continuare 138 de focare de incendii active în zona muntoasă şi împădurită a provinciei, potrivit site-ului guvernamental dedicat situaţiei incendiilor.Au fost emise 27 de ordine de evacuare, iar 4.400 de persoane au fost nevoie să-şi părăsească locuinţele. Alte 20.700 de persoane sunt în stare de alertă pentru evacuare în diferite locaţii din provincie, ceea ce înseamnă că li se poate cere să-şi părăsească locuinţele în orice moment.

Departamentul de pompieri a declarat că, până vineri, fuseseră cheltuiţi 321,6 milioane de dolari canadieni pentru stingerea şi controlul incendiilor. Au fost înregistrate 1.031 de focare de incendiu pe teritoriul provinciei începând din luna aprilie, care au distrus 900.000 de hectare de teren, echivalentul unei suprafeţe de trei ori mai mari decât regiunea Vancouver.

Un bilanţ mai sever decât acesta s-a înregistrat în 1958, când 855.000 hectare au fost afectate.

Incendiile dezastruoase, care l-au determinat pe premierul canadian Justin Trudeau să viziteze regiune afectată, au acoperit cea mai mare parte din sudul provinciei şi zona de coastă sub un strat gros de fum timp de două săptămâni.

"Activităţile de turism din regiunea de coastă Cariboo Chilcotin aduc în mod normal turişti din întreaga lume", spune Marsha Walden, directoarea agenţiei de turism locale, Destination B.C."Industria de turism, al cărei vârf de sezon este în timpul verii, a fost afectată sever de incendii şi va avea nevoie de sprijin pentru a-şi reveni", a spus aceasta vineri într-o declaraţie de presă.

Criza este departe de a se fi terminat, iar prognozele pentru septembrie anunţă secetă, căldură şi vânt.

Stratul de fum persistă deasupra regiunii Caribou, unde sunt aşteptate câteva averse în următoarele 48 de ore, urmate de o altă perioadă de temperaturi ridicate, potrivit Environment Canada.